Окупанти на Харківщині намагалися «привласнити» собі Кобзаря: прокуратура знайшла агітаційні плакати

Рашисти «приписали» Тараса Шевченка до російських діячів культури.

Пропагандистські плакати надрукували російські загарбники для закладів освіти раніше окупованих територій Харківської області. Тепер правоохоронці знаходять докази неосвіченості окупантів у звільнених населених пунктах. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Так, прокурори Куп’янської окружної прокуратури спільно зі слідчими поліції вилучили агітаційні плакати, на яких український Кобзар зображений серед діячів Росії.

27 жовтня у с. Глушківка Куп‘янського району у ліцеї правоохоронці знайшли російські підручники, накази, датовані періодом окупації, а у кабінеті директора — російський прапор.

Крім того, знайдено низку агітаційних плакатів із зображенням російських письменників різних часів. Пропаганда РФ серед російських діячів "приписала" собі і українського поета Тараса Шевченка. На російськомовному плакаті портрет Кобзаря з написом "Дневник вёл на русском языке".

picture

P6PbGTedltjLM0ZXm5Vhv4Mx7.jpg

jSnpHyAmkmdsXzG2g0KkuFEEl.jpg

89Jeb5RCFPsyPPd3yFMqtYaVD.jpg

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харкові заарештували завідувачку дільничної ветлікарні за вимагання грошей. Підозрювана перебуває під вартою.

Щомісячно завідувачка дільничної лікарні ветмедицини у Харкові вимагала та отримувала гроші з підлеглої за невтручання в роботу. Зловмисниця піде під суд. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської прокуратури.

Досудовим розслідуванням встановлено, що завідувачка лікарні поставила умову лікарю-лаборантці, що підлегла має щомісячно віддавати їй 3000 гривень за неперешкоджання в її роботі та не звільнення з посади.

Лікар-лаборантка у період з травня по вересень передавала завідувачці вказану суму. У жовтні підозрювана підняла "ставку": тепер сума неправомірної вигоди складала 4000 грн. 25 жовтня під час отримання місячного "траншу" грошей правоохоронці затримали завідувачку в порядку ст. 208 КПК України.

За весь період вимагання службовиця отримала від підлеглої 16 тис. гривень. Жінці повідомлено про підозру за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди для себе за невчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, дій з використанням наданої їй влади та службового становища. Наразі підозрювана перебуває під вартою.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися