У Харкові заарештували завідувачку дільничної ветлікарні за вимагання грошей

Підозрювана перебуває під вартою.

Щомісячно завідувачка дільничної лікарні ветмедицини у Харкові вимагала та отримувала гроші з підлеглої за невтручання в роботу. Зловмисниця піде під суд. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської прокуратури.

Досудовим розслідуванням встановлено, що завідувачка лікарні поставила умову лікарю-лаборантці, що підлегла має щомісячно віддавати їй 3000 гривень за неперешкоджання в її роботі та не звільнення з посади.

Лікар-лаборантка у період з травня по вересень передавала завідувачці вказану суму. У жовтні підозрювана підняла "ставку": тепер сума неправомірної вигоди складала 4000 грн.

25 жовтня під час отримання місячного "траншу" грошей правоохоронці затримали завідувачку в порядку ст. 208 КПК України.

За весь період вимагання службовиця отримала від підлеглої 16 тис. гривень.

Жінці повідомлено про підозру за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди для себе за невчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, дій з використанням наданої їй влади та службового становища.

Наразі підозрювана перебуває під вартою.

Досудове розслідування проводить СВ відділу поліції №2 Харківського РУП №1 ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу співробітників Управління СБУ в Харківській області.

dwomfkJR5lv1tE4bTJNFvQcni.jpg

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Колишній працівник митниці пішов працювати на окупантів та отримав посаду в "міністерстві". Рашисти не забрали колаборанта із собою, під час контрнаступу українських військових, тому, після звільнення міста Куп’янська так званий "заступник міністра" затриманий правоохоронцями та опиниться на лаві підсудних. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Так, встановлено, що головний державний інспектор Харківської митниці, перебуваючи у м. Куп’янськ, почав активно співпрацювати з "новою" владою. За пропозицією окупантів чоловік обійняв посаду "заступника міністра з промисловості" так званої "військово-цивільної адміністрації Куп’янського району Харківської області".

Протягом усього часу виконання своїх "повноважень" колаборант модерував процес формування нової митниці на окупованій території. Він підбирав кадри для нової митниці, яка мала бути розташована між окупованою Харківською областю та так званими "ЛНР" і "ДНР".

Крім того, "посадовець" навіть організовував процес проходження навчання у м. Краснодар для того, щоб майбутні працівники ґрунтовно розбирались у російському законодавстві.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися