Коли у Харкові приберуть пам’ятник Пушкіну і чи приберуть взагалі

Харківська ОВА порадила представникам громадськості звернутися до Мінкульту.

Засновник проєкту "Декомунізація. Україна" Вадим Поздняков звернувся в Харківську обласну військову адміністрацію з пропозицією перенесення погруддя Пушкіну до одного з міських музеїв. На що в ОВА відповіли, що не можуть цього зробити. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на допис Вадима Позднякова у Фейсбуці.

Так, активіст повідомив, що  "Харківська ОВА відмовилася підтримати звернення громадськості щодо підтримки демонтажу погруддя Пушкіну та перенесення його до музею у Харкові та порадила звернутися до Мінкульту".

Директор Департаменту культури і туризму Харківської ОВА Едуард Павленко у відповіді зазначив, що вказаний пам’ятник О. С. Пушкіну є пам’яткою монументального мистецтва національного значення, яку забороняється зносити, змінювати, замінювати, переміщувати (переносити) на інші місця. Принаймні, це не в компетенції обласної влади.

У відповіді йдеться, що вносити пропозиції до Кабінету Міністрів України про будь-яке перенесення пам’ятки національного значення належить до повноважень Міністерства культури та інформаційної політики України.

Тому у Департаменті рекомендували Вадиму Позднякову звернутися до Мінкульту.

"Звернення до Мінкульту буде. А ось позиція дуже неприємна", – зазначив активіст.

FU7T1oSKp0ObmYI7N2KGAQLL5.jpg

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

В деокупованому Ізюмі на Харківщині почали процедуру перейменування вулиць, провулків і площ, назви яких пов’язані з Російською Федерацією. Про це повідомляють "коментарі. Харків" з посиланням на інформацію заступника Ізюмського міського голови Володимира Мацокіна.

Так, за його словами, топонімічна комісія міста отримала доручення від голови міської військової адміністрації про "декомунізацію" та "дерусифікацію" вулиць, провулків та площ Ізюма. "Відродження нашого міста ми почнемо з вмивання його обличчя. Щоб амбітні інфраструктурні проєкти розгортались не на всяких там "красно/революції/пушкінських/толстих/московських/пролетарських", а на вулицях Мазепи, Бандери, Коновальця, Шухевича, Стуса і сьогодняшніх героїв, що боронять незалежність нашої України", – зазначає заммера в повідомленні.

До процесу перейменування об’єктів топоніміки міста Ізюм запрошують усіх бажаючих. Свої пропозиції можна надсилати у соцмережі, месенджери, у коментарях до допису Володимира Мацокіна.

"Нам не потрібна вулиця Гагаріна – бо то історія народу-племені, що зганьбив себе кров’ю наших братів і сестер, нам потрібна вулиця Джохара Дудаєва, вулиця Лондонська і площа Латвійська – бо це шана до націй, що стоять поряд з нами у битві з ордою", – написав заммера Ізюма.



Правдоруб

28 жовтня 2022, 18:02

Ви зовсім кончені! А що вам Пушкін зробив в суп насрав. це те сама що фашистка Фаріон кричить що треба убивать всих тих, хто розмовляє російскою мовову.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися