Росіяни обстріляли Харківську область 29 жовтня: горіли будинки та є поранені

Поранено двох жінок та чоловіка.

За добу з 28 на 29 жовтня російські війська обстріляли населені пункти Чугуївського, Харківського та Куп'янського районів Харківської області. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

В м. Вовчанськ внаслідок обстрілів пошкоджено господарчу споруду, в смт Дворічна – житлові будинки, сталися пожежі.

За даними обласного Центру екстреної медичної допомоги, в Куп'янському районі поранення отримали дві жінки 43 та 40 років, а також 60-річний чоловік.

На звільнених від ворога територіях триває розмінування. За добу піротехнічні підрозділи ДСНС знешкодили 413 вибухонебезпечних предметів.

oBQaaPdeNEUE4y-59KcEE3t-M.jpg

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Окупанти пошкодили на Харківщині найбільший у світі радіотелескоп. Обладнання знаходилося у Чугуївському районі. Під час окупації на території дослідної обсерваторії в Чугуївському районі знаходилися російські військові. Вони пошкодили обладнання та зруйнували будівлі. Правоохоронці вилучили речові докази, які свідчать про військову агресію окупантів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію МВС України.

За словами заступника начальника слідчого відділу Чугуївського райуправління поліції Ольги Науменко, будівля установи повністю зруйнована та скоріш за все вже не підлягає відновленню. Слід зазначити, що це найбільший не тільки в Україні, а й в усій Європі радіотелескоп. Територія займає більше 100 га. Дії окупантів завдали масштабних збитків.

"Слідчі зафіксували наслідки руйнувань та зібрали докази перебування військових Росії на території установи", - зазначила Ольга Науменко. Знаходились окупанти на території станції кілька місяців, до деокупації населеного пункту. Рили окопи та покинули після себе чимало боєприпасів та залишків від них.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися