Вже 95% приватних будинків у Куп’янську з газопостачанням

Щодня природний газ повертається до близько 3000 домоволодінь звільненого з окупації Куп’янська.

Наразі фахівці АТ "Харківгаз" відновили газопостачання для 95% родин міста, що мешкають у приватних будинках, та до понад 50% споживачів багатоквартирного сектору.   Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

Крім цього тривають роботи з ремонту перебитих газогонів, що доставляють газ у Ківшарівку Куп‘янського району. Після завершення робіт і випробування системи, буде проведено пуск газу у селище.

Загалом, протягом 27 жовтня, роботи з відновлення газопостачання проводились у 8 постраждалих від агресора містах та селах Ізюмського, Харківського, Богодухівського, Куп‘янського районів області.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У звільненому від окупантів Ізюмі перейменують вулиці, назви яких пов’язані з Росією. Місцевих жителів просять долучитися до "дерусифікації" вулиць і площ міста.

В деокупованому Ізюмі на Харківщині почали процедуру перейменування вулиць, провулків і площ, назви яких пов’язані з Російською Федерацією. Про це повідомляють "коментарі. Харків" з посиланням на інформацію заступника Ізюмського міського голови Володимира Мацокіна.

Так, за його словами, топонімічна комісія міста отримала доручення від голови міської військової адміністрації про "декомунізацію" та "дерусифікацію" вулиць, провулків та площ Ізюма. "Відродження нашого міста ми почнемо з вмивання його обличчя. Щоб амбітні інфраструктурні проєкти розгортались не на всяких там "красно/революції/пушкінських/толстих/московських/пролетарських", а на вулицях Мазепи, Бандери, Коновальця, Шухевича, Стуса і сьогодняшніх героїв, що боронять незалежність нашої України", – зазначає заммера в повідомленні.

До процесу перейменування об’єктів топоніміки міста Ізюм запрошують усіх бажаючих. Свої пропозиції можна надсилати у соцмережі, месенджери, у коментарях до допису Володимира Мацокіна.

"Нам не потрібна вулиця Гагаріна – бо то історія народу-племені, що зганьбив себе кров’ю наших братів і сестер, нам потрібна вулиця Джохара Дудаєва, вулиця Лондонська і площа Латвійська – бо це шана до націй, що стоять поряд з нами у битві з ордою", – написав заммера Ізюма.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися