У Харкові водіїв громадського транспорту одягнули в каски та бронежилети

Кілька сотень захисних комплектів українського виробництва передала громадська організація.

Водії трамваїв, тролейбусів та автобусів у Харкові будуть працювати у захисних касках та бронежилетах на час воєнного стану. Таку допомогу Харків отримав від ГО "Ротарі Клуб в Україні". Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на сюжет "Харьковских известий".

За словами волонтерів, на кілька сотень комплектів касок та бронежилетів були зібрані кошти із залученням іноземних партнерів.

"Отримали звернення від адміністрації Харкова забезпечити водіїв громадського транспорту захисними засобами: касками та бронежилетами. Насправді ми чудово усвідомлюємо та розуміємо, яку велику роботу вони роблять кожен, залишаючись без абсолютного захисту, тобто, люди мають можливість укритися, сховатися — водії залишаються за кермом на своїх машинах. Тому ми знайшли кошти, підключили наших партнерів з-за кордону та закупили 300 комплектів касок захисних та бронежилетів для водіїв громадського транспорту міста Харкова", — розповів президент ГО "Ротарі Клуб в Україні" Віталій Лесько.

Усе захисне обладнання – українського виробництва. Крім того, волонтери закупили каски і бронежилети не лише для міста, але й для області. Про це розповів заступник Харківського міського голови Євген Водовозов.

 "Коли постраждали наші водії та транспорт у районі станції метро "Академіка Барабашова" ми звернулися до різних організацій, розуміючи, що нам потрібно створити якусь безпеку для наших водіїв, які, дійсно, кожен божий день увесь не комендантський час продовжують працювати та возити харків’ян. І одна з таких організацій, яка підтвердила, що вони зможуть нам допомагати та хочуть найголовніше нам допомагати — це були ротарі клуби. Вони мають свою процедуру, тривалий процес. Вони закупили і для міста, і для області, і бронежилети, і якийсь обсяг касок. Для того, щоб у разі високої небезпеки, наші водії відчували себе максимально захищеними", — пояснив Євген Водовозов.

Снимок.PNG




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися