Прокуратура фіксує наслідки ворожих обстрілів Харкова

Російські військові атакували об‘єкти критичної інфраструктури на Харківщині: прокурори фіксують наслідки.

31 жовтня близько 8:15 ранку російські військові здійснили ракетний обстріл Харкова та Чугуївського району. У результаті пошкоджено два об’єкти критичної інфраструктури.

На місці влучання у Чугуївському районі отримав контузію 51-річний чоловік.

Попередньо, окупанти випустили ракети типу С-300 з території Бєлгородської області РФ.

Першочергові слідчі дії тривають, на місці події працюють прокурори спільно зі співробітниками поліції.

За процесуального керівництва Новобаварської окружної прокуратури м. Харкова та Чугуївської окружної прокуратури Харківської області розпочато досудові розслідування у кримінальних провадженнях за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Крім того, за даними ДСНС протягом доби трапилось 3 пожежі, спричинені ворожими обстрілами: 2 у Куп’янському та 1 у Чугуївському районах області. Горіли приватні будинки, господарчі споруди та цех, що не експлуатувався.

_CrtsHXcn-3NzVGyoKEQJ6uY_.jpg

PCRGtjDyHCGBzj9Y0rBqFq0jB.jpg

CmY6jDY-aMAj9MuOrntwbq7kP.jpg

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Росія завдала по Харківщині п'ять ракетних ударів – Синегубов. Попередньо постраждалих немає.

Наразі фахівці аналізують пошкодження критичної інфраструктури в Харкові та Чугуївському районі, щоб максимально оперативно відновити електропостачання. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

За його словами, вранці внаслідок обстрілу виникла пожежа в освітній установі у Куп'янському районі. Також без постраждалих.

"Сьогодні у місті та області вже почалися відключення електроенергії. Вживаємо таких заходів, щоб стабілізувати енергосистему. Тому просимо поставитися з розумінням", – зазначив голова області.

Крім того, минулої доби ворог продовжив терор мирного населення Харківського, Куп'янського, Чугуївського та Ізюмського районів області. Зокрема, було обстріляно місто Куп'янськ, смт Дворічна, Вовчанська громада. Пошкоджено приватні будинки та господарські споруди, сталися пожежі. За даними обласного Центру екстреної медичної допомоги, минулої доби в Ізюмському районі госпіталізовано з пораненням 16-річного хлопця.

Його стан медики оцінюють як середнє. На звільнених територіях області продовжується розмінування. Протягом доби піротехніки ДСНС знешкодили 658 вибухонебезпечних предметів. На лінії зіткнення продовжуються активні бойові дії.

Олег Синєгубов повідомив, що ворог намагався вести наступ у районі прикордонного з Росією села Зелене, але зазнав втрат і відступив.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися