Ігор Терехов розповів, що робити, якщо будинки в Харкові залишаться без світла та тепла

Мер Харкова записав відеозвернення до жителів міста.

Через постійні обстріли критичної інфраструктури у Харкові розроблено план дій для городян, у разі відключення електроенергії, водопостачання та опалення. Про це Ігор Терехов повідомив у відеозверненні, інформують "Коментарі. Харків".

"Місто Харків не зломити! Харків'ян не зламати! Харків – місто-герой! Харків'яни – справжні герої! Ми робили і робитимемо все можливе для того, щоб у будинку кожного харків'янина було тепло та світло. Але ми маємо бути готовими до різних ситуацій, які може створити наш ворог", – зазначив мер Харкова.

Глава міста наголосив, що на випадок відключення енергоресурсів у кожному районі міста готуються так звані пункти обігріву.

"Їх буде багато. І ви знатимете, де знаходиться найближчий до вас такий пункт. На всіх під'їздах будуть вивішені оголошення із зазначенням найближчих адрес пунктів", – повідомив Ігор Терехов.

За його словами, у пунктах буде джерело електроживлення, і там можна буде перечекати той час, який знадобиться енергетикам та комунальникам для відновлення електропостачання.

Крім того, у пунктах обігріву буде забезпечено гарячу їжу, воду та медикаменти. Працюватимуть вони цілодобово.

"Магазини, аптеки, заправки працюватимуть на генераторах. Транспортні маршрути будуть автобусними. Ми – готуємось", – підсумував мер Харкова.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

28 жовтня, в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" Харківський міський голова Ігор Терехов зазначив, що перші безпечні зупинки були встановлені в місцях, які неодноразово зазнавали ворожих обстрілів. Зокрема, зупинки-укриття вже є на Північній Салтівці та вул. 23 серпня, а зараз монтуються в районі вул. Одеській.

Також мер повідомив, що на базі таких остановок будуть обладнувати пункти обігріву. У разі виникнення аварійних ситуацій в системі тепло- та енергопостачання там харків'яни зможуть зігрітися та отримати гарячі напитки. Нагадаємо, для встановлення перших безпечних зупинок у Харкові визначили 25 локацій, на яких на транспорт чекає найбільша кількість людей. Всі ці зупинки будуть обладнані безкоштовним інтернетом.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися