У Харкові почав роботу благодійний фонд Каразінського університету

Презентація благодійного фонду «Kharkiv Karazin University Foundation» відбулася 3 листопада.

У заході взяли участь представники обласної та міської влади, адміністрація Харківського національного університету ім. В. Н. Каразіна, а також партнери проєкту.

Кошти, які буде отримувати фонд, планується залучати для різних напрямів: для підтримки наукової роботи та технічного оснащення, відновлення пошкодженої інфраструктури університету – навчальних корпусів, спорткомплексу, баз практики та інших об'єктів. Також частину коштів спрямують на допомогу каразінцям, які постраждали внаслідок військової агресії РФ.

Представники міської та обласної влади зауважили, що фонд Університету, як і сам виш отримуватиме гідну підтримку.

Ректорка ХНУ імені В. Н. Каразіна Тетяна Кагановська нагадала, що на початку цього року університет святкував 217-річчя з дня відкриття.

"Запуск роботи фонду – своєчасна ініціатива, яка допомагатиме університету та університетській спільноті сьогодні та дозволить зібрати спільні сили на повоєнне відродження Каразінського університету як життєвого простору для молоді, для майбутнього, з чого й розпочнеться відбудова Харкова та України", – наголосила Тетяна Кагановська.

Для проєктів "Kharkiv Karazin University Foundation" Опікунська Рада буде надавати консультаційну, методичну та представницьку підтримку. Як зазначив академік НАН України та член-кореспондент НАПН, помічник ректора Віль Бакіров, до складу Опікунської Ради входять відомі і авторитетні представники науки, освіти та культури з України, США, Італії, Франції, Польщі тощо.

"40 років мого життя пов’язано і віддано університету. Боляче дивитися на те, які випробування він зараз проходить. У той самий час мене наповнює почуття гордості за те, що університет демонструє зразок мужності, відданості, незламності, героїзму. Впевнений, що ми переможемо і повернемося до мирного життя. Щасливий, що ми сьогодні створюємо такий інструмент комунікації між університетом і людьми, які хочуть йому допомогти у цей складний час", – звернувся до присутніх Віль Бакіров.

a2Ae8rzW-JN_7MwJ4LomZDk6M.jpg

SCW8dcFvIC5VhD0Mm2k7dEd7t.jpg

QSybl9jyIRsdx4eAir-yd8Rn_.jpg

iovyQHCISKQQDDeO-DDx7QKIN.jpg



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися