В Харківській області вводять графік аварійних відключень: ранкові графіки скасовано

Відключатимуть усі категорії абонентів.

Через те, що сьогодні, 5 листопада, вранці країна почала споживати електроенергії більше, ніж у робочі дні – четвер та п’ятницю, графіків погодинних відключень для підтримки стабільної роботи енергосистеми недостатньо, повідомляють в НЕК "Укренерго".

Таким чином  обленерго отримали обсяги для відключення електроенергії всіх категорій споживачів у м. Київ, Київській, Чернігівській, Черкаській,  Житомирській, Сумській, Харківській та Полтавській областях. Дію графіків погодинних відключень в цих областях тимчасово припинено.

Тимчасові контрольовані обмеження всіх категорій споживачів необхідні, щоб зменшити навантаження на мережі, підтримати стале балансування енергосистеми та уникнути повторних аварій.

"Шановні українці, будь ласка, не полишайте звички свідомо ставитись до споживання електроенергії. Особливо в години ранкового та вечірнього пікового споживання", – закликали в "Укренерго".

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Чому світло можуть вимикати не за графіком – в Харківобленерго відповіли на найчастіші питання.

Навіщо вводити ГАВ, якщо є ГПВ? Графік погодинних відключень не єдиний метод регулювання рівня навантаження на енергосистему. Оператори системи розподілу, у випадку настання значних аварійних відключень та за вказівки НЕК "Укренерго", можуть запроваджувати графіки аварійних відключень (ГАВ), обмеження споживання потужності, електричної енергії.

Чому мій будинок відключають третій день поспіль, а у сусідньому є світло? Різні будинки та навіть під’їзди одного будинку можуть бути заживлені від різних ліній електропередачі. Диспетчери орієнтуються не на конкретні будинки, а стежать за перевищенням споживання на кожній мережі. Енергетики чергують лінії для вимкнення, але якщо якісь будинки не вимикаються зовсім, то це свідчить про наявність об`єктів критичної інфраструктури на лінії, що живить ці будинки. До прикладу: лікарня, водоканал, школа, стратегічний об'єкт тощо.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися