На Харківщині виявили докумети - підтвердження справжніх намірів РФ

У Харківській області окупанти мати намір провести масштабну розбудову російської освіти. Головний акцент - на вивченні літератури та історії

На Харківщині виявили секретні матеріали наради окупаційної влади з міністерством освіти РФ. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. 

Документи є доказом невдалого впровадження російської освіти у Харківській області. Матеріали знайшли в Ізюмі, у так званому “відділі освіти”, що був створений під час окупації міста. У документах зазначено, як повинна була відбуватися “розбудова” масштабної російської освіти у Харківській області. Зміни торкалися не тільки шкільної програми, а й місця перебування школярів.

Головним куратором “развития систем образования Харьковской области” було “Министерство просвещения Российской Федерации”. 

picturepicturepicture

Окупанти планували видати учням російські атестати про закінчення 11-и класів. Навіть йшлося про прискорення друку атестатів у Бєлгородській області.

Серед інших змін - загарбники планували запросити до області вчителів. Особливий акцент мав бути на викладачах історію та літератури, щоб запровадити "патриотическое воспитание". 

Планували також відправляти “1-2 особо отличившихся детей” до табору в тимчасово окупованому Криму, а учнів 7-9 класів — до Бєлгорода. Під "турботою та відпочинком” планувалась звичайна російська пропаганда для дітей. 

Вилучені документи прокурори використовуватимуть для притягнення до відповідальності колаборантів та повного розслідування злочинів, пов‘язаних із впровадженням російської освіти.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що під час тимчасової окупації загарбники намагалися запровадити на Харківщині освіту за стандартами Росії. Прокурори разом із правоохоронцями та прикордонниками оглянули медичний коледж у Вовчанську та вилучили деякі знахідки.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися