У «Дії» тепер можна завантажити документи про освіту – СПИСОК

Шкільні атестати та дипломи тепер підвантажуватимуться в «Дію».

Через те, що багато людей з-за війни були вимушені покинути свої домівки без документів, для українців створили можливість, щоб якомога більше документів мали цифровий вигляд, в тому числі і документи про освіту. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

Міністерстві цифрової трансформації України зазначають, що тепер завдяки документам про освіту в "Дії" дипломи та шкільні атестати завжди будуть у смартфоні. Відображатимуться вони в українців, які досягли 14 років і мають реєстраційний номер облікової картки платника податків (РНОКПП), а дані про їхню освіту містяться в Єдиній державній електронній базі з питань освіти (ЄДЕБО).

У "Дії" будуть доступні такі документи:

- про базову середню освіту;

- про повну загальну середню освіту;

- про професійну (професійно-технічну) освіту;

- про фахову передвищу освіту;

- про вищу освіту (науковий ступінь).

Документи про освіту необхідні при вступі до закладів вищої освіти чи для отримання професійної (професійно-технічної освіти), при працевлаштуванні чи оформленні до центру зайнятості.

Довідка. Проєкт здійснюється Міністерством освіти і науки України спільно з  Міністерством цифрової трансформації України та Державною податковою службою України.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

В одній із громад Харківської області людям дадуть майже по дві тисячі євро. Гроші виділять людям, які мешкатимуть у своєму будинку взимку.

Голова Малоданілівської громади Олександр Гололобов повідомив, що у селах громади з'явилася можливість відновити ще близько ста будинків. Для того щоб отримати кошти на ремонт будинку, потрібна наявність руйнувань другої категорії (не тільки вікна) та можливість швидкого відновлення.

Глава громади повідомив, що важливим критерієм для отримання грошової допомоги є саме проживання у цьому будинку взимку. Тобто кошти надаються безпосередньо власнику будинку, який планує залишитись на зиму у своєму будинку.

Вже наступного тижня розпочне роботу комісія з обстеження будинків, які фінансуються програмою, та проводитиме підрахунок вартості майбутніх ремонтів. З документів необхідно мати паспорт, код, документ, що встановлює право, і технічний паспорт. Бюджет ремонту кожного домоволодіння – близько двох тисяч євро.

Списки домоволодінь, які потребують ремонту, складали з огляду на акти руйнувань обстежених будинків. Усі списки опубліковані на офіційній сторінці Олександра Гололобова у Фейсбуці.

Якщо вашого будинку немає в переліку, але ви маєте акт руйнувань і потрапляєте під цю категорію, то голова громади зазначає, що для таких людей буде повідомлено додаткову інформацію пізніше.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися