В одній із громад Харківської області людям дадуть майже по дві тисячі євро

Гроші виділять людям, які мешкатимуть у своєму будинку взимку.

Голова Малоданілівської громади Олександр Гололобов повідомив, що у селах громади з'явилася можливість відновити ще близько ста будинків. Для того щоб отримати кошти на ремонт будинку, потрібна наявність руйнувань другої категорії (не тільки вікна) та можливість швидкого відновлення.

Глава громади повідомив, що важливим критерієм для отримання грошової допомоги є саме проживання у цьому будинку взимку. Тобто кошти надаються безпосередньо власнику будинку, який планує залишитись на зиму у своєму будинку.

Вже наступного тижня розпочне роботу комісія з обстеження будинків, які фінансуються програмою, та проводитиме підрахунок вартості майбутніх ремонтів.

З документів необхідно мати паспорт, код, документ, що встановлює право, і технічний паспорт.

Бюджет ремонту кожного домоволодіння – близько двох тисяч євро.

Списки домоволодінь, які потребують ремонту, складали з огляду на акти руйнувань обстежених будинків. Усі списки опубліковані на офіційній сторінці Олександра Гололобова у Фейсбуці.

Якщо вашого будинку немає в переліку, але ви маєте акт руйнувань і потрапляєте під цю категорію, то голова громади зазначає, що для таких людей буде повідомлено додаткову інформацію пізніше.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Міський голова Харкова Ігор Терехов звернувся до харків'ян із проханням підготуватися до надзвичайних ситуацій, які можуть бути спровоковані обстрілами з боку держави-агресора. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" із посиланням на інформацію мера міста.

Ігор Терехов зазначив, що через тиждень після руйнівного обстрілу, яким росіяни завдали великих збитків енергетичній інфраструктурі країни, і зокрема Харкова, комунальникам та енергетикам вдалося зробити багато. Зменшили витрати електроенергії на комунальних підприємствах міста, оптимізували транспортну систему.

У метро потяги стали ходити зі збільшеним інтервалом, завдяки чому у Харкові вдалося знизити витрати електроспоживання. Міський голова зазначив, що цинічність росіян полягає в тому, що вони б'ють по об'єктах інфраструктури, залишаючи українців без світла, води і тепла.

Мер міста звернувся до мешканців Харкова, щоб вони були максимально підготовленими до того, що може бути енергоресурсів якийсь час.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися