Енергетики розповіли про ситуацію з електроенергією у Харківській області

Жителям селища Старий Салтів частково відновили електропостачання

Спеціалісти Вовчанського району електричних мереж АТ "Харківобленерго" виконали ремонт частини ушкодженого обладнання та повернули постачання електроенергії у понад 500 домівок селища Старий Салтів Чугуївського району. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію АТ "Харківобленерго". 

Енергетики зазначили, що на місце виконання ремонту вони добиралися на моторному човні через часткове руйнування мосту Старосалтівської дамби.

Поблизу селища було ушкоджено до 80% електромережі. Після деокупації населеного пункту фахівці ремонтних бригад оглянули обладнання - були зруйновані підстанції, опори, роз'єднувачі та ізоляція. Також були пошкоджені майже всі прольоти повітряних ліній електропередачі. Сповільнює темпи виконання робіт ремонтним бригадам і велика кількість мін, які залишили російські окупанти.

Ремонтні бригади виконують роботи біля Старого Салтова вже третій тиждень. Спеціалісти поки не можуть вказати точні терміни відновлення електропостачання у повному обсязі.  Причини - необхідність розмінування території та великі обсяги ушкоджень. 

Селище Старий Салтів залишилося без електроенергії практично від початку війни. На території громади обслуговуються 3857 споживачів, як побутових, так і юридичних.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у неділю, 6 листопада, спеціалісти АТ “Харківобленерго” продовжили обстежувати та ремонтувати енергетичне обладнання та електричні мережі у звільнених населених пунктах Харківщини. У Департаменті ЖКГ та ПЕК Харківської ОВА розповіли, що після виконання аварійно-відновлювальних робіт поновили електроживлення 511 обктам с. Старовірівка Куп'янського району. Фахівці АТ “Харківгаз” 6 листопада частково повернули постачання газу 608 абонентам Харківського району.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися