У Харкові знизилися ціни на бакалію у супермаркетах: що саме подешевшало – список

У магазинах Харкова з кінця жовтня знизилися ціни на деякі товари бакалійної групи.

У харківських супермаркетах проаналізували наявність, асортимент та ціни на бакалію, зокрема, у торговельних мережах міста: "Клас", "Рост", "Посад", "АТБ-маркет", "Восторг", "Сільпо". Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Департаменту адміністративних послуг і споживчого ринку міськради.

Так, у продажу наявні всі види круп – гречана, рисова, вівсяна, пшенична, манна та ін., а також різні види борошна, цукор, олія, сіль тощо. Вартість кожного виду цієї продукції різниться та залежить від торгової марки, виду пакування та обробки продукції. Крім того, на товари власних торгових марок супермаркетів ціни зазвичай нижчі. 

Порівняно з цінами на початок жовтня, ціни на гречку знизилися у середньому на 6%, рис довгозернистий – на 2,8%, пшоно – на 4,4%, вівсянку – на 8,4%. Найбільше впала ціна на пшеничну крупу – на 25%. Зниження цін пояснюється появою на ринку в достатній кількості круп нового врожаю.

Станом на сьогодні, ціни на гречану крупу в середньому становлять 81 грн/кг, рисову – 60 грн/кг, пшоно – 23 грн/кг, вівсянку плющену – 46,5 грн/кг, пшеничну крупу – 19,1 грн/кг. Борошно пшеничне в/г коштує в середньому 18,7 грн за кг, цукор – 34,8 грн/кг, олія соняшникова рафінована – 77,2 грн/л.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Через відключення одних і тих же областей НЕК "Укренерго" відбиваються від незадоволених коментарів українців. Українців дивує, що відключають від світла одні й ті ж області.

З початком запровадження віялових відключень світла в Україні, на офіційній сторінці НЕК "Укренерго" люди щодня залишають безліч коментарів.

У деяких з них українці ставлять питання, у інших – негативні оцінки роботи енергетичної компанії. Загалом, найбільше українців обурює, що аварійні та віялові відключення світла відбуваються лише в деяких областях, щоразу в одних і тих же, зокрема, в Харківській області.

На це в компанії відповідають, що обстріли ворожими ракетами та дронами в більшості приходяться саме на області центральної та східної України, а саме – по об’єктам критичної інфраструктури, через що велике навантаження на обладнання спричиняє дефіцит електроенергії в енергосистемі саме тих областей, які майже щодня знаходяться під ворожим вогнем рашистів.

Також коментатори зазначають, що світло вимикають не за графіком, або на більше годин, ніж анонсувалося. На що в енергетичній компанії рекомендують звертатися саме до операторів розподільчих мереж, а саме – обленерго в своєму регіоні.

Багато ж хто взагалі дивується, чи відбуваються якісь ремонтні роботи на електромережах, чи просто енергокомпанія вирішила зекономити електрику на українцях. На це в НЕК "Укренерго відповіли, що енергетики працюють в режимі нон-стоп, 24 години на добу для того, щоб в оселях українців було світло, а також запропонували поповнити ряди працівників компанії та ознайомитися з переліком вакансій у компанії.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися