Допомога ВПО: Кому потрібно подавати заявку повторно

Повторні заяви на отримання допомоги можна відправити до 1 грудня

Усі внутрішньо переміщені особи, які подали заяви через портал “Дія” до 30 квітня, мають право на нарахування виплати на проживання. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. 

Якщо заява ВПО особи перебуває на розгляді, орган соцзахисту повинен видати довідку про взяття на облік внутрішньо переміщену особу. На підставі документа орган соцзахисту має призначити виплату на проживання за березень-квітень поточного року. 

Якщо ВПО, починаючи з травня, має право на подальше нарахування грошової допомоги на проживання, то нарахування продовжуються з травня.

У такому випадку подавати повторну заяву на отримання допомоги не потрібно.

Однак усі ВПО, хто не зміг оформити грошову допомогу до 30 квітня через застосунок “Дія”, можуть подати заявку на отримання коштів повторно. Документ приймають до 1 грудня

Органи соцзахисту повинні прийняти документ та розглянути його, навіть якщо людина зараз не може підтвердити те, що вона подавала першу заяву до 30 квітня.  

Детальніше про надання допомоги ВПО можна за телефонами: 15-48 або +38 (066) 813-62-39.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові надають психологічну допомогу дітям із багатодітних сімей. У проєкті взяли участь 50 дітей віком від 3 до 9 років, які постраждали від повномасштабного вторгнення Російської Федерації на територію України. Їм запропонували поспілкуватися з казковим героєм Морквинкою, щоб зменшити негативний емоційний фон.

За словами однієї з розробників проєкту Анастасії Свободи, батьки можуть самі обирати теми спілкування. А на дитину чекають не лише інтерактивні ігри, але й навчання, а також набуття нових соціально-корисних навичок та звичок.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися