У яких населених пунктах Харківщини відбудовують будинки, пошкоджені обстрілами

Активні відновлювальні роботи тривають у Рогані та Чугуєві

У результаті обстрілів російськими військовими Харківської області значно постраждав житловий сектор. Наразі у деяких населених пунктах тривають ремонтно-відновлювальні роботи. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА. Активні відновлювальні роботи проводять, зокрема, в Рогані та Чугуєві. 

Начальниця Роганської селищної військової адміністрації Марія Черненко розповіла, що у результаті обстрілів у селищі постраждали 65 багатоповерхових будинків. Також 700 приватних будинків пошкоджено, з них 19 – не підлягають відновленню.

Серед пошкоджень - побита покрівля, вибиті вікна, у деяких будинках повністю зруйновано під'їзди. Наразі ремонтують 50 багатоповерхівок. 

В одному з будинків повністю зруйновано частину під’їзду – його “законсервують”, щоб вберегти від впливу погодних умов. Надалі буде можливість відновити цю частину будинку.

Головний інженер Сергій Базалєєв розповів, що ремонтують покрівлю, вікна. Роботи планують завершити до кінця листопада-початку грудня. 

У Чугуєві через внаслідок ворожих обстрілів постраждали 86 багатоповерхових будинків.

За словами заступника Чугуївського міського голови з питань ЖКГ Костянтина Барміна, на аварійно-відновлювальні роботи з обласного бюджету виділено близько 10 мільйонів гривень. На сьогодні з Чугуївського міського бюджету спрямовано 15 мільйонів гривень. 

В одному з будинків артснаряд влучив у квартиру на п’ятому поверсі. Мешканці залишилися живі, ударом було знищено міжповерхові та міжквартирні перекриття. Попри руйнації будинку, до вцілілих квартир вдалося подати опалення, воду, світло та газ. Ремонтні бригади провели демонтаж, зробили каркас, будуть заливати монолітні перекриття. Далі побудують перегородки та балконні плити. Роботи на об'єкті планують закінчити до 20 грудня і мешканці зможуть повернутися до своїх осель.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Немишлянському, Основ’янському та Салтівському районах Харкова ремонтують багатоповерхівки, пошкоджені ворожими обстрілами.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися