«Наступні декілька днів будуть важкими» – НЕК "Укренерго" про ситуацію зі світлом

Це найбільша атака на енергосистему, за всю історію країни.

Російські війська 15 листопада цинічно випустили більше ста ракет по всім областям України. Багато ракет збила ППО, але все ж рашисти влучили в об’єкти енергетичної інфраструктури, в тому числі і на Харківщині, в результаті чого населення країни частково залишилося без світла.

У НЕК "Укренерго" повідомляють, що вчорашня атака була найбільшою за всю історію енергетики. Найбільш складна ситуація на заході Україні, а також у центральному і північно-східних регіонах. Увечері були застосовані аварійні графіки відключень, що дозволило запобігти повному знеструмленню країни.

Як повідомив голова правління енергетичної компанії Володимир Кудрицький, енергетики відразу приступили до відновлення живлення споживачів та пошкоджених мереж та електростанцій.

"Ми працюватимемо цілодобово, щоб повернути світло, яке намагаються у нас відібрати рашисти", – зазначив очільник НЕК "Укренерго".

Тим не менш, енергетики попереджають, що наступні декілька днів будуть важкими: наближається похолодання і споживання електроенергії зростатиме, відповідно навантаження на мережі теж.

Українців просять з розумінням ставитися до відключень, які будуть впроваджуватися по мірі необхідності, а також не полишати звичку економно використовувати електроенергію.

"Ворог жорстокий і ми розуміємо, що на цьому він може не зупинитися. У нас є план реагування на різні ситуації, у тому числі й найгірші. Водночас українцям треба бути готовими до значних перерв в енергопостачанні та мати необхідний запас води, заряджені пристрої та павербанки". – зазначають в енергокомпанії.

Атака здійснена з цинічним розрахунком — в момент початку пікового споживання, щоб енергетикам було важче справитися з навантаженням.

"Ще раз скажу: ситуація серйозна, головне завдання Укренерго на цю хвилину: зберегти керованість енергосистеми. Саме для цього застосовуються аварійні відключення. Якщо ми запроваджуємо відключення —  значить система все ще керована. Від чого ми захищаємо всіх — від колапсу енергосистеми, на який сподівається ворог", – підкреслив Володимир Кудрицький.

Нагадаємо, учора ввечері Росія завдала ударів по Харкову та Харківській області у ході масштабної ракетної атаки на Україну.

Близько 16:20 Харківський міський голова Ігор Терехов повідомив, що у місті зафіксовані "прильоти" по об'єкту критичної інфраструктури.

"Про постраждалих наразі інформації немає. Через пошкодження об'єкта є проблеми з енергопостачанням. Зупинено наземний електротранспорт, метро", - зазначив мер міста. Ігор Терехов наголосив, що енергетики та комунальники роблять все для якнайшвидшої нормалізації життя Харкова. Керівник Харківської ОВА розповів, що росіяни завдали ракетних ударів по критичній інфраструктурі Харкова та Чугуївського району. "Є перебої з електропостачанням, всі профільні служби працюють на місцях. За попередньою інформацією, постраждалих немає", - зазначив Олег Синєгубов.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися