Росія обстріляла Харківську область – Генштаб ЗСУ

Рашисти обстріляли більше 12 населених пунктів на Харківщині.

За минулу добу з 15 на 16 листопада російські війська вели обстріли по селам та містам Харківської області. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на ранкове зведення Генерального штабу ЗСУ.

Так, рашисти наносили удари з мінометів, ствольної та реактивної артилерії на Слобожанському напрямку – по районах населених пунктів Вовчанськ, Кам’янка, Стариця, Стрілеча, Глибоке, Тернова, Козача Лопань та Гоптівка;

на Куп’янському напрямку росіяни гатили з танків та різнокаліберної артилерії, по районах населених пунктів Берестове, Терни, Кислівка, Зарічне.

За інформацією начальника Харківської ОВА ОлегаСинєгубова, протягом доби ворог обстрілював населені пункти Харківського, Чугуївського та Куп'янського районів. Є руйнування приватних будинків, господарчих споруд, сталися пожежі.

За даними медиків, в Куп'янському районі з вибуховою травмою госпіталізовано жінку 73 років.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

"Наступні декілька днів будуть важкими" – НЕК "Укренерго про ситуацію зі світлом. Російські війська 15 листопада цинічно випустили більше ста ракет по всім областям України. Багато ракет збила ППО, але все ж рашисти влучили в об’єкти енергетичної інфраструктури, в тому числі і на Харківщині, в результаті чого населення країни частково залишилося без світла.

У НЕК "Укренерго" повідомляють, що вчорашня атака була найбільшою за всю історію енергетики. Найбільш складна ситуація на заході Україні, а також у центральному і північно-східних регіонах. Увечері були застосовані аварійні графіки відключень, що дозволило запобігти повному знеструмленню країни.

Як повідомив голова правління енергетичної компанії Володимир Кудрицький, енергетики відразу приступили до відновлення живлення споживачів та пошкоджених мереж та електростанцій.

"Ми працюватимемо цілодобово, щоб повернути світло, яке намагаються у нас відібрати рашисти", – зазначив очільник НЕК "Укренерго".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися