В одному з районів Харківщини майже повністю відновили пошкоджені електромережі

На деокупованих територіях Харківської області тривають роботи в відновлення пошкоджених об'єктів критичної інфраструктури

Після деокупації, за словами керівника Харківської ОВА Олега Синєгубова, одним із головним завдань є відновлення електропостачання. Від цього залежить постачання споживачам води та тепла. Фахівці Ізюмського району електричних мереж АТ "Харківобленерго" на 80% відновили електропостачання в Ізюмському районі. Тільки протягом останнього тижня світло повернули жителям сіл Липчанівка, Іскра, Федорівка, Іванчуківка, Поляна, Лисогірка, Новопавлівка та селище Донець.

В обленерго розповіли, що в основному довелося облаштовувати високовольтні лінії 6 кВ та 10 кВ, проводити ремонт опор та розбитого обладнання. Енергетики приступають до роботи тільки після перевірки саперами та з дозволу військових.

Роботи з відновлення постачання електроенергії в Ізюмському районі тривають. Спеціалісти ремонтних бригад працюють над поверненням світла до сіл Забавне, Глинське, Левківка та Іванівка, а також тієї частини Ізюма, яка досі залишається знеструмленою.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Вінниці планують виділити 10 мільйонів гривень на забезпечення життєдіяльності Балаклійської громади. Відповідне рішення підтримав виконком Вінницької міської ради, однак остаточно його повинні ухвалити під час сесії. З бюджету Вінницької громади 10 мільйонів гривень субвенції спрямують на відновлення об’єктів житлово-комунального господарства і соціальної сфери Балаклії. Наразі місто потребує будівельних матеріалів, генераторів, обігрівачів для підготовки до зими.У Балаклійській міськраді нагадали, що у рамках проєкту "Разом" "Культурного десанту" Вінниця стала містом-другом для звільненої від окупантів Балаклії.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися