Вихваляла окупантів, а потім швидко “перевзулась”: яке покарання загрожує жінці

Жінці загрожує до восьми років позбавлення волі

Куп’янська окружна прокуратура Харківської області затвердила та направила до суду обвинувальний акт стосовно 35-річної мешканки смт Куп’янськ-Вузловий. Жінку звинувачують у поширенні матеріалів, у яких міститься виправдовування збройної агресії Росії проти України, з використанням ЗМІ (ч. 3 ст. 436-2 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

У ході досудового розслідування було виявлено, що мешканка селища наприкінці травня публічно підтримувала дії загарбників в Україні. Вона вихваляла окупантів в інтерв’ю російському телеканалу “Звезда”. Жінка розповідала про свою підтримку російської армії та про те, що з приходом окупантів стала почувати себе у безпеці. За словами жінки, її дитину “задавили с этим украинским языком”. 

Але після звільнення Харківської області прихильниця окупантів швидко “перевзулась” та дякувала за отриману гуманітарну допомогу від України.

У разі доведення вини жінку очікує покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що суд визнав винним харків'янина у нанесенні тяжких тілесних ушкоджень, які спричинили смерть потерпілої (ч. 2 ст. 121 КК України). Його покарали позбавленням волі на 7 років 6 місяців.

У суді прокурори довели, що в листопаді 2021 року між неодноразово судимим  41-річним чоловіком і його співмешканкою виникла побутова сварка. Під час з'ясування стосунків він двічі вдарив потерпілу в голову. А коли жінка впала на підлогу і знепритомніла, вдарив її ще два удари в грудну клітину. Потерпіла близько місяця перебувала у лікарні, але медикам не вдалось врятувати її життя. У грудні 2021 року жінка померла у лікарні.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися