Головні проблеми на деокупованих територіях Харківської області

На звільнених територіях Харківщини не вистачає ліків та палива

У деокупованих населених пунктах Харківської області гуманітарна ситуація різна. Залежить від близькості до лінії фронту та темпів відновлення критичної інфраструктури. Про це порталу "Коментарі. Харків" розповіла керівник БО Благодійний фонд “Незламний Харків” Марія Зайцева. 

Волонтери постійно їздять на звільнені території - розвозять харчові продукти, ліки. Марія розповіла, що потреби людей, які проживають у звільнених населених пунктах різні. “У волонтерів дуже просять дрова, паливо, у тому числі для генераторів. У кого є світло, одні потреби, у кого світла немає - інші. Однак головне питання - пережити зиму”, - зауважила керівниця благодійного фонду.

Марія Зайцева розповіла, що люди поступово повертаються на деокуповані території, тому потрібно розгортати теплові пункти, щоб зустрічати людей.

Керівниця благодійного фонду також зауважила, що у деякі звільнені населені пункти централізована допомога не надходить. Більше уваги приділяють більшим населеним пунктам, а тим, де залишилось 40-50 людей, не приділяють необхідної уваги. У такі села їздять волонтери, привозять харчі, ліки, а також лікарів.

На деяких територіях Харківщини неспокійно - окупанти обстрілюють села та міста і фактично повністю знищують населені пункти. За словами Марії Зайцевої, така ситуація спостерігається в Ізбицькому, Стариці, Старому Салтові.

Ще одна проблема на деокупованій Харківщині, яка потребує негайного вирішення, це наявність російського радіо (Харків Z, Куп'янськ Z). Воно "дістає" до Харкова. “Це питання потрібно вирішувати негайно, адже там транслюється суцільна російська пропаганда”, - наголосила Марія Зайцева.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у неділю ввечері, 20 листопада, російські війська завдали ракетного удару системою С-300 по селищу Шевченкове Куп'янського району.

Під удар потрапив 2-поверховий багатоквартирний будинок, а житловий будинок поруч було пошкоджено. На жаль, у результаті ворожого обстрілу загинула 38-річна жінка. Також щонайменше двоє людей отримали поранення. Станом на ранок 21 листопада рятувальники проводили роботи з розбору завалів.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися