У Харкові презентували пам’ятну медаль «Місто героїв – Харків»: де можна придбати

Медаль презентували біля Дзеркального струменю.

21 листопада 2022 року в День Гідності та Свободи в Харкові, який дев’ять місяців мужньо протистоїть масованому терору російських загарбників, відбулася презентація пам’ятної медалі "Місто героїв - Харків".  Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на прес-службу Нацбанку України.

Медаль було презентовано Головою НБУ Андрієм Пишним разом із харківським міським головою Ігорем Тереховим. Презентація пройшла біля одного з сучасних символів Харкова – альтанки-фонтану "Дзеркальний струмінь", він також зображений на пам’ятній медалі разом з іншими рідними для харків’ян пам’ятками міста.

"Харків став для усієї України щитом. Із першого дня повномасштабної війни місто взяло на себе один із найбільш жорстоких ударів і тримає його й донині. Тому абсолютно природно, що з повагою до міста й харків’ян сьогодні Національний банк саме в Харкові презентує пам’ятну медаль "Місто героїв - Харків". Немає жодних сумнівів, що Харків вистоїть. Сила Харкова - в харків’янах", - зазначив Андрій Пишний.

Пам’ятна медаль "Місто героїв – Харків" - друга медаль із серії, присвяченої українським містам героїв, які довели всьому світу, що вони здатні витримати будь-які випробування заради свободи та гідності.

Дизайн для неї розробила художниця Наталія Фандікова.

На медалі зображені пам’ятки міста: харківський Кобзар – пам’ятник Тарасові Шевченку, будівля Держпрому, альтанка-фонтан "Дзеркальний струмінь".

На аверсі медалі також відкарбовані рядки з історичного роману Ліни Костенко "Берестечко". На реверсі медалі у верхній частині зображено побиті та понівечені снарядами і бомбами будівлі Харкова, у нижній – стилізована панорама міста з його історичними пам’ятками та половецькими кам’яними бабами з гори Кременець біля Ізюма - пам’ятки сакрального мистецтва (IX-XIII століть).

Пам’ятні медалі реалізовуватимуть банки-дистриб’ютори Національного банку: АТ АБ "УКРГАЗБАНК", АТ "АБ "РАДАБАНК", АТ "ТАСКОМБАНК", АТ КБ "ПриватБанк".

Пам’ятна медаль "Місто героїв - Харків" виготовлена з нейзильберу, категорія якості карбування – "спеціальний анциркулейтед", тираж – до 100 000 шт. (у тому числі до 50 000 шт. у 2022 році).

Снимок.PNG

Снимок1.PNG

Снимок3.PNG



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися