На Харківщині знайшли чоловіка, який три місяці пробув у катівні (ФОТО)

Чоловік виїхав до Латвії, щоб утекти від нелюдів.

Слідчим Харківщини написав мешканець Балаклії, який повідомив, що три місяці російські військові тримали його у катівні, де знущалися та погрожували вбити. Чоловік виїхав за кордон і вже перебуваючи у безпеці може розповісти правду. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Слідчого відділу ГУ НП Харківської області Сергія Болвінова.

У листопаді через телеграм-канал "Військові злочини" звернувся сорокарічний Олександр. Він розповів, що 85 днів російські військові тримали його у Балаклійській катівні, яку облаштували у поліцейському відділі.

Чоловік повідомив, як 30 травня біля його будинку двоє окупантів вирішили перевірити його документи, після чого одягли чоловікові на голову мішок, відвезли в поле, де погрожували вбити, якщо він не розповість, "де живуть АТОвці".

Залякувати Олександра рашисти намагалися по - різному – засипали землею, стріляли у повітря, тримали ніж біля горла. Незважаючи на все це, жодної інформації він їм не надав, за що вони відвезли його до "місця, де вміють допитувати".

Олександра кинули в камеру, де перебувало ще шість осіб – усі місцеві жителі, яких теж спіймали росіяни – колишні військовослужбовці, підприємці, учасники АТО.

Через 45 днів ув'язнення його вперше стали допитувати – представники РФ у масках, розпитуючи про знаходження військовослужбовців та АТОвців у Балаклії, катували Олександра електрикою – дроти були прикріплені до його великих пальців та долонь.

Жодних відповідей вони від нього не почули, тому відпустили з допиту, а через 40 днів – відпустили додому з погрозами, що "вони його не забули". Олександр зміг виїхати через територію Росії до Латвії, де зараз перебуває.

Сергій Болвінов зазначає, що завдяки телеграм-каналу слідчі отримали цінні свідчення, які обов'язково будуть використані у майбутніх судах проти країни-агресора та її представників. Він також додав, що якщо люди під час окупації були свідками військових злочинів, або навіть бачили обличчя ворогів, необхідно перейти за посиланням і можливо дізнатися про когось із них або надати іншу інформацію Слідчому управлінню.

lL5GgQpRfxNw6S2-NYc_nTgHU.jpg

esR0TqO26ELsuSG0JUkveuU_a.jpg

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Обмеження споживання електроенергії 22 листопада (ГРАФІК). Адреси та час відключення можна переглянути за посиланням.

Сьогодні, 22 листопада, з 00:00 до 24:00 у всіх регіонах України буде застосовано планові відключення. Це стосується Харкова та Харківської області. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" із посиланням на інформацію НЕК "Укренерго".

Нагадаємо, 21 листопада почав діяти новий графік відключень електроенергії у Харкові та Харківській області. Графік складається з 12 черг, з 7:00 до 22:00 і діятиме до 27 листопада. З адресами та часом відключення вашого будинку можна ознайомитись за посиланням .



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися