У громадах Харківської області почали доставляти безкоштовні дрова

Завершити доставку дров планується не пізніше 15 грудня.

Щоб забезпечити мешканців громад Харківської області безоплатними дровами для опалення за Урядовою програмою регіону виділено 66 млн. 632 тис. 800 гривень. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

Зараз зазначену субвенцію розподілили по громадах, а кошти перерахували на рахунки 51 із 55 територіальних громад.

"Доставка деревини до домогосподарств розпочата в Краснокутській громаді відучора. Завершити доставку дров по області планується не пізніше 15 грудня, з повним розрахунком по укладеним договорам до 20 грудня поточного року", - повідомив директор Департаменту захисту довкілля та природокористування ХОВА Андрій Нерета.

За його словами, наразі укладено 49 договорів на закупівлю деревини паливної. Вже доставлено 100 куб м деревини до Богодухівської тергромади, 32 куб м – до Краснокутської.

Щоб забезпечити безкоштовною деревиною людей, що проживають на звільнених від окупантів територіях Харківщини, додатково необхідно близько 169 тис. куб м дров. Вже направлене відповідне звернення щодо необхідності додаткового фінансування до Мінреінтеграції.

Крім того, як повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов, до заготівлі дров для Харківщини залучатимуть і потужності інших областей.

"Ми будемо звертатися не лише за субвенцією, тому що ми розуміємо – самостійно наші лісгоспи перекрити цю потребу фізично не можуть, вже зараз у них є напруга щодо виконання цього замовлення. Тому будемо звертатися до інших областей та пропонувати заготовляти для нас цю паливну деревину", - зазначив Олег Синєгубов.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:
Харківський метрополітен зможе підтримувати роботу обладнання під час відключень світла. Живлення найбільш важливих електроустановок тепер можна підтримувати постійно.

Благодійники передали для КП "Харківський метрополітен" дизельний генератор. Звичайно, що для роботи ліній метрополітену під час відключень світла, його потужності не вистачить, тим не менш, він є важливим для роботи харківського метро. Про це повідомляють "Коментарі Харків" з посиланням на інформацію комунального підприємства.

Як повідомили у службі електропостачання КП "Харківський метрополітен", дизельний генератор використовуватимуть для електроживлення найбільш важливих електроустановок.

Для забезпечення стабільної роботи метрополітену – важливого об'єкта критичної інфраструктури та найбезпечнішого укриття від обстрілів – до "Pin-Up Foundation" звернулися представники комунальної установи "Офіс реформ Харкова", і в результаті успішної співпраці було передано потужний генератор "Aksa".

Рашисти намагалися проникнути біля кордону на Харківщині та вбили двох людей.

У Харківській області виявили ворожу ДРГ. За минулу добу, з 22 на 23 листопада російські збройні сили вели обстріли по прифронтовим районам Харківської області, та по звільненим від окупантів містам і селам. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

Так, сьогодні вранці, близько 07:40 відбувся обстріл у м. Купянськ. Пошкоджено дев’ятиповерховий житловий будинок, будівлю полікліники. На жаль, загинули двоє людей – жінка 55 років та чоловік 68 років, один чоловік госпіталізований, одній людині надали медичну допомогу на місці.

 "Наші ЗСУ тримають позиції, попри постійні обстріли росіян із мінометів та ствольної артилерії. Росіяни намагалися проникнути диверсійно-розвідувальною групою у районі Стариці. ДРГ знешкодили, – зазначив очільник області.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися