Як на Харківщині відбудовують місто, зруйноване окупантами на 80%

На деокупованій Харківщині відновлюють транспортне сполучення, відбудовують лікарні

У результаті військової агресії Росії в Ізюмі інфраструктура та житловий фонд зазнали істотних руйнувань. За приблизними підрахунками, російські загарбники зруйнували 80% будівель. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

Ворог знищив і спецтехніку, яка була на балансі комунальних підприємств міста. Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів, що це питання намагаються вирішити, звернувшись по допомогу до місцевої влади Львівської, Івано-Франківської, Київської та інших областей. Очільник області повідомив, що місто чи не найбільше постраждало від дій загарбників, Ізюм знищений на 80%.

Нині у місті проводять відновлювальні роботи, попри значні руйнування та влику кількість на території району вибухонебезпечних предметів. У місті уже працює поштовий оператор “Укрпошта”, відкривають також відділення банків - “ПриватБанк”, “Ощадбанк”. Діють банкомати “УкрСибБанку”.

Відновлюють також транспортне сполучення, - до Балаклії та Ізюму пустили електрички. Почав курсувати поїзд “Київ-Ізюм”. А на території району відновлюють автобусне сполучення.

На деокупованих територіях Ізюмщини проводиться робота з відновленням медичної сфери - відбудовують лікарні. Місцеве населення може отримати необхідну медичну допомогу, однак необхідно відбудовувати центральні медзаклади. Наразі тривають відновлювальні роботи у центральних лікарнях – Ізюмській та Балаклійські. Балаклійську Центральну районну лікарню планують повністю відкрити для пацієнтів до нового року. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що війська РФ під час окупації Балаклії облаштували у лікарні казарму.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися