Брат фсбшника у Харкові встановлював відеокамери та знімав «прильоти» у місті

Чоловік встановлював відеокамери по всьому місту.

У Харкові 48-річний харків’янин знімав на відео об’єкти критичної інфраструктури та "прильоти". Слідчими затримано "кінорежисера", який ще й є братом працівника ФСБ РФ. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Слідчого відділу ГУ НП Харківської області Сергія Болвінова.

До початку повномасштабного вторгнення харків'янин працював в ДержСпецЗв’язку. Він встановлював відеокамери для спостереження. Клієнтами були звичайні харків’яни, приватні підприємства – ресторани, автомийки, тощо.

Починаючи з 24 лютого, чоловік однозначно обрав свою сторону – колаборація та співпраця з окупантом. Більше того, він працював напряму з ФСБ – його рідний брат співробітник російської спецслужби.

Цей чоловік встановив камери на балконі в місті Харків для спостереження за об’єктами критичної інфраструктури рідного міста, вів відеозапис обстрілів і надав доступ доступ колаборантам. В переписках з його братом знайдена велика кількість переданих даних про Харків.

Під час обшуку поліцією встановлено, що доступ до усіх камер, які чоловік встановив раніше – залишав собі, та міг переглядати в режимі онлайн. Він встановив камери в багатьох містах, декілька – в дуже несподіваних для правоохоронних органів.

Слідство триває – слідчі Слідчого управління за оперативним супроводом спецполіції і УСБУ та під процесуальним керівництвом прокуратури ведуть цю справу.

Чоловіка затримано та повідомлено про підозру, йому обрано міру запобіжного заходу тримання під вартою терміном 60 діб без права внесення застави.

Санкція стаття передбачає позбавлення волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

a-MUS59tht6osOEEU3RSvcQ1L.jpg

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харкові хочуть прибрати ще один бюст російського письменника (ФОТО). Червоною фарбою облили бюст Миколи Островського.

У Харкові активісти продовжують виступати проти пам’ятників та бюстів російським діячам. У цей раз червоною фарбою облили погруддя Миколи Островського – більшовицького письменника, революціонера та діяча російської культури.

Фото "почервонілого" Островського опублікував активіст, співзасновник проєктів "Декомунізація. Україна" та "Мова. Харків" Вадим Поздняков.

"Дивує, що воно перестояло Пушкіна. Треба вже нарешті прибирати", – написав громадський діяч.

Нагадаємо, у Харкові вже демонтували погруддя Пушкіну та закрили мішками з піском пам’ятник Миколі Гоголю. Подальшу долю пам’ятників міськрада хоче вирішувати разом з харків’янами, після перемоги України у війні з Росією.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися