У Харківській області збирають тіла вбитих рашистів: десять зі ста – заміновані (ФОТО)

Цю роботу доводиться робити рятувальникам та українським захисникам.

У Харківській області збирають тіла загиблих російських військових. Своїх "побратимів" загарбники не збирають, ба більше – йдуть по трупах, або ховаються серед померлих, щоб підійти ближче до позицій наших військових. Збирати вбитих загарбників доводиться рятувальникам ДСНС та воїнам ЗСУ. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на фоторепортаж "МедіаПорта".

Спочатку 200-тих росіян знаходили на околицях Харкова, а після контрнаступу ЗСУ – більшість була у Куп’янському та Ізюмському районах. Тіла навіть ідентифікують, якщо це можливо, а потім відправляють на обмін.

Українські захисники працюють разом з рятувальниками. Місце, де у Харкові зберігають тіла російських військових, засекречене. Скільки відправляють на обмін — теж не розголошують.

Завдяки таким пошуковим операціям Україна може забрати тіла своїх загиблих, а їхні близькі — нарешті поховати захисників.

Тіла часто доводиться забирати поруч з лінією бойових дій, під обстрілами. Є й інша небезпека: приблизно 10 зі 100 тіл — заміновані, кажуть військові.

Ідентифікувати тіла майже неможливо, тому що російські спів службовці загиблих забирають документи та знімають усі нашивки з форми, що ускладнює упізнання.

Кожного загиблого мають перевірити за номером у списку. Щоб завантажити близько пів сотні тіл, потрібно кілька годин.

Звикнути до такої роботи неможливо, кажуть рятувальники: треба "вимикати почуття", але психологічний відбиток залишається все одно.

Для роботи з тілами видають захисні костюми, маски, бахіли. Рятувальники зізнаються: маски не дуже допомагають, але наголошують: хтось має це робити — "заради нашої перемоги".

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:
Росіяни активно намагаються утримати захоплені раніше рубежі на Харківщині. Обстріли населених пунктів області не вщухають.

На Слобожанському напрямку ворог завдає вогневого ураження з мінометів, ствольної та реактивної артилерії по районах населених пунктів Висока Яруга, Стрілеча, Стариця, Огірцеве, Вовчанськ, Амбарне, Фиголівка та Дворічна Харківської області. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на зведення Генерального штабу ЗСУ.

Повідомляється, що противник веде активну оборону на захоплених раніше рубежах, здійснює обстріли з танків та ствольної артилерії, зокрема, в районах населених пунктів Берестове, Кислівка, Табаївка і Вишневе на Харківщині.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися