Як викликати екстрену медичну допомогу без світла та зв’язку: номери телефонів

Центр екстреної медичної допомоги надає інструкції, як викликати «швидку».

Як звернутися за екстреною медичною допомогою при невідкладному стані у випадку надзвичайної ситуації, пов'язаної iз відсутністю електропостачання та зв'язку. КНП ХОР "Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф" інформує мешканців Харкова та області, повідомляють "Коментарі. Харків".

Якщо у вас чи в людини поруч виник невідкладний стан в умовах воєнного стану та відсутності електропостачання медики наводять алгоритм і черговість дій, як звертатися за екстреною медичною допомогою:

1. Спробувати набрати номер "103" з мобільного

2. При відсутності мобільного зв'язку та наявності стаціонарного телефонного зв'язку – набрати номер "103" зі стаціонарного.

3. Набір резервних номерів (стаціонарного мобільного) оперативно-диспетчерської служби центру екстреної медичної допомоги вiдповiдного регіону з мобільного чи стаціонарного телефонів.

4. Набір через iнтернет-додатки номерів оперативно-диспетчерської служби (Скайп, Ватсап, Телеграм, Вайбер).

5. Спроба набору номерів інших екстрених екстрених служб: 112,101,102 або альтернативнi номери ДСНС, Нацполіції.

6. Набір стаціонарних номерів телефону місцевих підстанцій пунктів базування бригад ЕМД.

7. Звернення до пункту постійного чи тимчасового базування бригад екстреної медичної допомоги, поліції, ДСНС, пунктів незламності.

8. Самостійне звернення до лікарні.

9. Зупинити автомобіль швидкої, поліції, пожежників та попросити про допомогу.

УВАГА!

Номери 101, 103 та 112 працюють в штатному режимі.

У разі відсутності зв'язку за номерами 101, 103 та 112, дзвоніть за номерами:

(050) 040-03-76

(050) 040-05-21

(050) 040-09-34

(067) 540-13-52

(067) 543-13-10

(067) 540-06-10

(063) 950-93-33

(093) 288-23-58

Також на ці номери можна відправити SMS-повідомлення про надзвичайну ситуацію, в якому обов'язково слід вказати місце події (адресу) та що трапилося.

Skype адреса: 103kh.

"Особлива увага! Хибні виклики розцінюються як диверсія ворога!" – йдеться в повідомленні медиків.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Як харків’янам дізнатися про повітряну тривогу, коли немає світла та зв’язку

Поліцейські сповіщатимуть жителів Харкова та області про повітряну тривогу через гучномовці.

Про повітряну тривогу будуть сповіщати поліцейські.

У Харкові та області під час відключень електроенергії не завжди працює мобільний зв’язок, практично ні в кого немає інтернету та можливості почути сигнал сирени – сповіщення про тривогу чи загрозу обстрілу. Тому харків’ян та мешканців області сповіщатимуть про тривогу поліцейські. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію главку поліції області.

Правоохоронці закликають громадян не нехтувати сигналами оповіщення та негайно прямувати до найближчого укриття. В управліннях та відділах поліції бажаючі зможуть зарядити телефони  та зігрітися.

Після чергового масованого ракетного обстрілу території України Російською Федерацією, більшість квартир та будинків  залишається без води та електроенергії. Тож у випадку оголошення повітряної тривоги, поліцейські за допомогою гучномовців повідомлятимуть про такий сигнал.

Поліцейські просять громадян звертати увагу на такі оповіщення і в разі повідомлення про повітряну тривогу прослідувати в укриття.

Якщо вам потрібна допомога, можна звертатись до поліцейських на вулиці та в управліннях, аби зігрітися та зарядити телефони за адресами.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися