Стало відомо, як обмежують електропостачання у Харкові 28 листопада

У всіх регіонах України діють аварійні обмеження електроспоживання

Станом на 10:00 28 листопада в Україні стрімко збільшився дефіцит потужності, тож у всіх регіонах країни застосовуються аварійні відключення. У цей час погодинні графіки не діють. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію НЕК “Укренерго”.

У компанії розповіли, що причиною збільшення дефіциту потужності стали аварійні відключення блоків на кількох електростанціях. До того ж через погіршення погодних умов продовжує зростати споживання електроенергії. Наразі дефіцит потужності складає 27%.

“Контрольовані аварійні відключення дозволяють збалансувати енергосистему та запобігати аварійним ситуаціям у мережах”, - зауважили в “Укренерго”.  

Там нагадали, що загальний дефіцит в енергосистемі – це наслідок вже 7 хвиль ворожих ракетних ударів по українській енергетичній інфраструктурі. Масштаби та складність пошкоджень дуже великі, а ремонтні роботи тривають цілодобово.

Варто зауважити, що з 28 листопада АТ “Харківобленерго” оновило погодинні графіки відключення електроенергії. Ознайомитися з адресами, за якими вимикатимуть світло, можна за посиланням

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що оновлений погодинний графік вимкнення світла у Харкові та області діятиме тиждень – з 28 листопада до 4 грудня, складатиметься з 12 черг, з 7 ранку до 22 вечора. Згідно з графіком світла по одній адресі може не бути три години. Проте на такий час діятимуть відключення за умови дії погодинних відключень. Якщо світло вимикатимуть за аварійними графіками, чи через обстріли та пошкодження, електроенергії може не бути значно більше часу.



Джерело: https://t.me/Ukrenergo
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися