У Харківській області навесні росіяни з літака вбили п’ятьох людей: серед них півторарічна дитина

Трагедія трапилася ще в березні під час окупації частини Харківщини.

Правоохоронці ексгумували тіла п’ятьох мирних мешканців, які загинули внаслідок авіаційного удару російської армії: серед них малюк, якому було лише 1 рік 9 місяців. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

За процесуального керівництва прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Правоохоронці на цвинтарі у с. Слобожанське Ізюмського району ексгумували фрагменти тіл п‘яти мирних мешканців: всі загиблі стали жертвами російської агресії.

9 березня внаслідок авіаційного бомбардування села вони загинули у багатоповерхівці, яка зазнала руйнувань.

Серед загиблих: дві жінки, чоловік, дівчинка 10 років та хлопчик віком 1 рік 9 місяців. Наразі їх тіла направлено для проведення судово-медичних експертиз.

Слідчі дії проводились прокурорами Ізюмської окружної прокуратури Харківської області спільно з працівниками ВП №1 Ізюмського РУП ГУ НП в Харківській області.

I2Qm6skVv_JP-qjG0h_x1g0RF.jpg

crX50VbvjolW8iHztQ7VDgARx.jpg

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Як харків’янам дізнатися про повітряну тривогу, коли немає світла та зв’язку.

Про повітряну тривогу будуть сповіщати поліцейські.

У Харкові та області під час відключень електроенергії не завжди працює мобільний зв’язок, практично ні в кого немає інтернету та можливості почути сигнал сирени – сповіщення про тривогу чи загрозу обстрілу. Тому харків’ян та мешканців області сповіщатимуть про тривогу поліцейські. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію главку поліції області.

Правоохоронці закликають громадян не нехтувати сигналами оповіщення та негайно прямувати до найближчого укриття. В управліннях та відділах поліції бажаючі зможуть зарядити телефони  та зігрітися. Після чергового масованого ракетного обстрілу території України Російською Федерацією, більшість квартир та будинків  залишається без води та електроенергії. Тож у випадку оголошення повітряної тривоги, поліцейські за допомогою гучномовців повідомлятимуть про такий сигнал.

Поліцейські просять громадян звертати увагу на такі оповіщення і в разі повідомлення про повітряну тривогу прослідувати в укриття. Якщо вам потрібна допомога, можна звертатись до поліцейських на вулиці та в управліннях, аби зігрітися та зарядити телефони адреси та номери за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися