"Необхідно скласти чіткі графіки відключення світла" - Ігор Терехов

У Харкові та області вимикання світла відбуваються за графіком та без.

Харківський міський голова Ігор Терехов опублікував звернення до голови Обласної військової адміністрації Олега Синегубова та виконувача обов'язків директора АТ "Харківобленерго" Костянтина Логвиненка, інформують "Коментарі. Харків".

Ігор Терехов зазначає, що зараз російські пропагандисти всіма способами починають нагнітати тему дефіциту електроенергії в Україні, намагаючись викликати в українців невдоволення віяловими відключеннями. Роблять вони це після підлих ударів по критичній інфраструктурі.

"Справді, Харків, як і вся Україна, перебуває в умовах найскладнішої енергетичної ситуації. Місто економить електрику на всьому, що тільки можливо. Чи не працює вуличне освітлення, скорочено його споживання на всіх комунальних підприємствах, ринках, магазинах, заправках; збільшено інтервали руху електротранспорту тощо.

Споживання електроенергії у Харкові зведено до мінімуму. На додаток до цього в місті запроваджено віялові відключення, необхідність яких є абсолютно зрозумілою. Але! Досі немає чіткого графіка, за яким у будинках харків'ян відключають світло, при цьому самі відключення можуть тривати по 12 годин.

Я звертаюся до керівництва "Харківобленерго". Вважаю за необхідне скласти чіткі графіки відключень по кожному району, по кожному будинку, опублікувати їх на сайті та в засобах масової інформації та намагатися жорстко дотримуватись їх. При цьому слід знайти можливість значно скоротити час відключень електрики.

Зі свого боку ми, як орган місцевого самоврядування, готові надавати всіляку підтримку та надавати необхідну допомогу у нормалізації електропостачання харків'ян. Разом ми точно впораємося з цією проблемою і не дамо можливості агресору розгойдати ситуацію", – написав мер Харкова у своєму зверненні.

У свою чергу, у АТ "Харківобленерго" зазначають, що "на жаль, у ці дні ми не можемо точно до години вказати періоди відключень, адже рішення про обмеження приймаються диспетчерами "Укренерго" в режимі реального часу виходячи із ситуації в мережі. Сім'ї енергетиків і самі працівники енергетичної сфери також страждають від відключення електроенергії, як і ви. І також не знають, скільки ще знадобиться часу на відновлення балансу в енергетичній системі".

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Канікули у школах Харкова триватимуть до 15 січня. У харківських школах не буде продовжених зимових канікул. Перший семестр у харківських школярів триватиме до 29 грудня. Канікули триватимуть до 15 січня, другий семестр розпочнеться у понеділок, 16 січня 2023 року. Про це повідомила директор департаменту освіти Харківської міської ради Ольга Деменко.

Поки що у міській раді не бачать необхідності робити канікули тривалими, як у столиці. Київські школярі вже попередньо повідомили, що зимові канікули триватимуть місяць, з 25 грудня по 25 січня. А літні канікули скоротяться. Таким чином у Києві планують економити на опаленні навчальних закладів.

Нагадаємо, у столиці діти навчаються очно, а у Харкові організовано дистанційне навчання. Зазначимо, що у більшості громад із 26 грудня цього року. Канікули триватимуть до 8 січня 2023 року. Однак у семи громадах шкільні канікули розпочнуть 30 грудня цього року та завершаться 15 січня 2023 року. Це такі громади: Солоницівська, Малинівська, Південна, Сахновщинська, Старовирівська, Борівська та Барвінківська.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися