Ігор Терехов назвав, скільки будинків у Харкові не підлягають відновленню

Більша частина з них – на Північній Салтівці.

Близько 500 будинків не підлягають відновленню після російських обстрілів у місті Харкові. Як повідомив у ході пресконференції Харківський міський голова Ігор Терехов, близько 300 з них – на Північній Салтівці, інформують "Коментарі. Харків".

Чи можна реконструювати будівлю, вирішують фахівці. За словами мера, у роботах з відновлення задіяні всі будівельні організації, де це можливо, виконуються всі необхідні роботи, але іноді відновити будинок неможливо через глобальні пошкодження.

"На Північній Салтівці заходиш у двір і бачиш, що кожен будинок постраждав, а потім спеціалісти роблять експертизу, і виявляється, що, навіть якщо здається, що дім можна відновити, зробити це неможливо через глобальні пошкодження, і дешевше буде побудувати на цьому місці новий", - пояснив мер.

За його словами, ворожа армія завдала Харкову збитків на мільярди доларів. Крім житлового фонду пошкоджено 109 шкіл, 110 дитсадків, 53 медустанови, котельні, водогони, енергетичну інфраструктуру, громадський транспорт. Але в місті роблять все можливе, аби все це відновити.

"Робимо все можливе, щоб харків'яни бачили конкретні результати нашої діяльності", - зазначив мер Харкова.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

В Харкові розробляють графіки рівномірного відключення світла – Ігор Терехов.

Мер Харкова повідомив, що звернення до обленерго і ОВА дало результати.

Міський голова Ігор Терехов звертався до Харківобленерго і Харківської ОВА, щоб для Харкова були розроблені рівномірні графіки відключення електроенергії. Це вже дало свої плоди. Про це розповів мер міста в етері національного телемарафону "Єдині новини", інформують "Коментарі. Харків".

"Складалась ситуація, що одні будинки відключалися на більший період часу, інші зовсім трошечки, і це все обурювало людей, вони звертались і до мене, і до різноманітних інстанцій з тим, щоб такі відключення здійснювалися рівномірно по всьому місту, тому зараз обленерго розробляє такі графіки, опублікує їх на своєму сайті. І я дуже просив, щоб були відключення рівномірні по всіх районах міста Харкова", – розповів міський голова.

Також, за його словами, він звернувся до профільного міністерства з проханням виділити додаткові ліміти, щоб "відключення були зменшені".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися