У Харківській області покарали колаборанта: що відомо

Колаборант працював “головним комунальником” у незаконному органі владі, створеному окупантами

Дзержинський районний суд м. Харкова 30 листопада  виніс обвинувальний вирок 58-річному мешканцю м. Куп‘янськ. Його визнали винним за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Покарання для колаборанта - п'ять років позбавлення волі. Також його на 10 років позбавили права обіймати адміністративно-розпорядчі посади з конфіскацією всього належного колаборанту майна. 

Прокурори у суді довели, що у липні 2022 року чоловік погодився співпрацювати з окупантами та обійняв посаду “в.о. керівника КП “Благоустрій міста” самопроголошеної “ВГА Купянського района Харьковской области”. 

Місцевий мешканець безпосередньо брав участь у “нарадах” окупаційної адміністрації, а свої посадові рішення погоджував з окупантами. Крім того, “головний комунальник” підписував повідомлення жителям Куп'янська з вимогами оплачувати комунальні послуги на користь влади РФ.

За свою роботу колаборант отримував заробітну плату у російських рублях. 

“Головного комунальника” затримали на території Харківської області під час деокупації м. Куп’янськ.

Наразі триває строк на апеляційне оскарження.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що прокурори та слідчі у Харківській області виявили схованку з важливими документами, які військові РФ не встигли знищити під час відступу. Прокурори виявили кадрові документи більшості псевдополіціянтів, які працювали в окупаційних правоохоронних органах на захопленій території Харківської області.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися