Оголосили про підозру військовим РФ, які вимагали гроші, погрожуючи зброєю (ФОТО)

У травні цього року під час окупації м. Ізюм троє військових зупинили автівку з двома цивільними

Трьом російським військовим було заочно повідомлено про підозру. Їм інкримінують порушення законів та звичаїв війни, вчиненого групою осіб (ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 438 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. 

Слідство встановило, що у травні цього року під час окупації м. Ізюм троє військових зупинили автівку з двома цивільними. Російські загарбники двічі вистрілили з автомата Калашникова поблизу передніх коліс автівки. Після цього військові РФ почали вимагати гроші у чоловіків, при цьому погрожували, що у разі відмови вони стрілятимуть у них на ураження.   

Російські солдати забрали у потерпілих гроші та пішли. Проведення оперативних заходів допомогло встановили особи військових РФ - потерпілі опізнали їх.

Російські військові були з 39-ої окремої мотострілецької Червонопрапорної бригади, що відноситься до 68-го армійського корпусу Східного військового округу.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що прокурори та слідчі у Харківській області виявили схованку з важливими документами, які військові РФ не встигли знищити під час відступу. Важливі документи окупанти зберігали у приміщенні окупаційного "правоохоронного органу" у Куп’янську. Там прокурори виявили кадрові документи більшості псевдополіціянтів, які працювали в окупаційних правоохоронних органах на захопленій території Харківської області.

Знайдені документи є підґрунтям для відкриття кримінальних проваджень за фактами держзради та колабораційної діяльності.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися