Прокуратура показала наслідки учорашніх обстрілів: від отриманих поранень чоловік помер (ФОТО)

Росіяни випустили ракети по Харкову та області.

Учора ввечері росіяни випустили ракети по місту Харків та Харківській області, багато ракет збито силами ППО. Проте декілька ракет потрапили до житлових секторів в області. Прокуратура Харкова опублікувала фото наслідків обстрілу.

За даними слідства, 8 грудня близько 21:00 російські військові обстріляли житловий сектор с. Котляри.  Двоє жінок 41 та 44 років отримали поранення. 40-річний мирний мешканець загинув. Пошкоджено низку житлових будинків, господарських споруд та приватних автівок. Попередньо, окупанти обстріляли населений пункт з РСЗВ "Смерч".

Близько 21:05 окупанти завдали ракетний удар по Пісочинській ОТГ: є пошкодження приватних домоволодінь. За попередньою інформацією, військові ЗС РФ застосували ЗРК С-300.

8 грудня російські військові вкотре обстріляли м. Куп'янськ. Отримала поранення 55-річна мешканка. Внаслідок  ворожих обстрілів горіли складські приміщення продовольчого підприємства.

За процесуального керівництва Харківської та Куп’янської окружних прокуратур Харківської області розпочато досудові розслідування за фактами порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 КК України).

Прокурори спільно зі слідчими поліції задокументували наслідки чергової збройної агресії РФ на Харківщині та зібрали речові докази.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Вечірні вибухи у Харкові: ракета влучила у житловий будинок

Більшість ракет, що летіли на Харків, збила ППО.

Учора ввечері, близько 21 години харків’яни чули декілька вибухів під час сигналу "повітряної тривоги". У місцевих телеграм-каналах повідомляли про ймовірну роботу ППО, а також, що в одному з районів міста було чутно автоматні черги. Все ж, одна ракета влучила у житловий будинок. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

Так, о 21:11 очільник області повідомив, що російські окупанти влучили у приватний будинок в Харківському районі, виникла пожежа в приватному домоволодінні.

"На жаль, є постраждалий чоловік", – написав Синєгубов.

Вже о 21:36 очільник області повідомив про ще трьох поранених: чоловіка та двох жінок.

"Частину російських ракет збили сили ППО.

Одна з ракет влучила у приватне домоволодіння, на жаль, відомо про ще 3 поранених: чоловіка та двох жінок.

Бригади екстреної медичної допомоги працюють на місці", – зазначив Олег Синєгубов.

Також голова ХОВА опублікував фото самого "прильоту" в житловий будинок мирних мешканців Харківщини.

Також за інформацією Генштабу ЗСУ, за добу на Слобожанському напрямку вогневого ураження з мінометів та ствольної артилерії зазнали райони населених пунктів Стрілеча, Тернова, Стариця, Ветеринарне, Гоптівка, Зелене, Огірцеве, Варварівка, Дворічна та Куп’янськ Харківської області. Авіаційного удару окупанти завдали неподалік Кам’янки.

На Куп’янському напрямку противник обороняється. Зафіксовано обстріли з танків та різнотипової артилерії по районах населених пунктів Берестове, Синьківка, Піщане, Першотравневе, Петропавлівка, Кислівка, Котлярівка і Табаївка Харківської області.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися