У Харкові встановили бетоне укриття від Нової пошти

Таке укриття розраховано на 50 людей.

У Харкові відкрили укриття від Нової пошти, воно подібне до безпечних зупинок, що були встановлені раніше в декількох районах міста. Воно слугуватиме відповідно пунктом обігріву, а також там можна сховатися під час "повітряної тривоги". Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію місцевих телеграм-каналів.

Бетонне укриття встановили в Слобідському районі міста, його стіни прикрасили зображеннями мирного Харкову.

Споруда виготовлена з залізобетонного каркаса, товщина стін – 50 см, має 32 місця для сидіння, а загалом розрахована на 50 людей.

Тут є генератори й доступ до Starlink. Саме тому усередині – дуже зручно й комфортно: є Інтернет, освітлення, розетки, обігрівачі, лави та кулери з водою.

"Пригадуючи обстріл центру Вінниці на початку серпня, я ставив собі питання: а якби в місті були подібні укриття, скільки життів вдалось би врятувати? Адже близько 90% людей гинуть безпосередньо від уламків, а не від влучань боєприпасів. Тому в планах Нової пошти встановити подібні укриття і в інших містах. Ми вже придбали такі для Миколаєва. Наступним буде Херсон", – розповідає Олексій Агілов, регіональний директор Нової пошти у Харківській області.

Одне з перших з’явилось у Харкові. На стінах зображено мирне життя міста. Колесо огляду, Харківський національний театр опери та балету, фонтан "Дзеркальний струмінь" – візитівки міста. Розписали споруду представники місцевої творчої групи Kailas-V.

Вони – автори таких відомих муралів як "Свята Джавеліна", портретів Тараса Шевченка та Кузьми Скрябіна у Харкові, Михайла Грушевського та Павла Скоропадського у Києві. Художникам знадобилося близько двох тижнів, аби перетворити залізобетонну коробку на витвір вуличного мистецтва.

picture

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Харків отримав добові набори харчування: хто отримає

Місто Харків отримало понад 1700 добових наборів харчування.

Фонд "Renew Democracy Initiative" передав добові набори харчування для харківських пунктів обігріву. 9 грудня гуманітарний вантаж зустрів Харківський міський голова Ігор Терехов. Він подякував партнерам за допомогу, яку вони надають Харкову з перших днів повномасштабної війни. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міськради.

Так, лише за останні два місяці для міських центрів обігріву цивільного населення було передано кілька тисяч зимових спальників та понад 5 тисяч добових наборів харчування. Кожен набір розрахований на три повноцінні прийоми їжі: сніданок, обід та вечерю. Нагадаємо, що зараз у місті займаються облаштуванням понад 200 пунктів обігріву. Їх облаштовують генераторами, дров'яними пічками, аптечками, резервом води тощо. Також з 1 грудня у харківських школах відкрилися пункти видачі гарячого харчування.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися