Як приготувати їжу та не підірвати кухню: небезпека газових пальників (ФОТО)

Треба неухильно дотримуватись правил безпеки.

Приготувати їжу чи освітлити домівку сьогодні – непроста задача для багатьох українців! Люди змушені шукати різні прилади та вчитися ними користуватися. І це все – в абсолютно нових і стресових умовах. Як безпечно користуватися такими приладами, розповіли в ДСНС, повідомляють "Коментарі. Харків".

Ще донедавна з газовими пальниками мали справу переважно туристи, а вже зараз громадяни несуть їх у свої домівки й навіть не підозрюють, що вони можуть вибухнути або отруїти газом.

Тож якщо ви вже придбали пальник, зверніть увагу на поради, щоб не нашкодити собі чи рідним:

Купуйте лише сертифіковану продукцію лише в ліцензованих точках продажу.

Неухильно дотримуйтеся інструкції виробника. Завжди перевіряйте цілісність балончика. Відсутність слідів витікання газу можна перевірити за допомогою мильного розчину.

Розрахований для використання на відкритому повітрі. Якщо пальник використовується у приміщенні, де живуть люди, там обов’язково має бути вентиляція.

Не допускайте потрапляння на балони сонячних променів та тримайте їх подалі від дії високих температур.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харкові сталася пожежа на проспекті Науки: подробиці

До прибуття ДСНСників з вогнем справлялися патрульні поліцейські.

Учора вдень у Харкові на проспекті Науки сталася пожежа в одному з закладів швидкого харчування. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Патрульної поліції Харківщини.

Повідомляється, що піший патруль помітив, як із закладу швидкого харчування клубочиться їдкий чорний дим, а з-за вітрини шириться вогонь. Поліцейські швидко повідомили про подію колег та зателефонували на 101.

Патрульні впевнилися, що всі люди покинули заклад та відвели їх на безпечну відстань. Інспектори Ігор Батрак і Сергій  Найдьонов за допомогою вогнегасників зі службового авто загасили полум’я, яке ширилось на легкозаймисті елементи будівлі.

За декілька хвилин прибули й рятувальники, які остаточно локалізували та ліквідували пожежу. Причиною загоряння, ймовірно, стала несправність електрогрилю.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися