Транслював російську пропаганду у Харківській області: чи покарають колаборанта

Зловмиснику заочно повідомили про підозру у скоєнні злочину

У Балаклії правоохоронці виявили колаборанта, який під час окупації міста транслював російську пропаганду. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію поліції Харківської області. 

Під час окупації міста Балаклія 43-річний чоловік добровільно обійняв посаду "помічника начальника управління тимчасової цивільної адміністрації". Колаборант керував та контролював облаштування та підключення гучномовців у місті. Через обладнання  транслювалась російська пропаганда. 

За даним фактом слідчі відділу поліції Ізюмського РУП відкрили кримінальне провадження за ч. 6 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. 

Зловмиснику заочно повідомили про підозру у скоєнні злочину.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що в Ізюмському районі слідчі заочно повідомили про підозру "народним поліцейським". Зловмисники добровільно співпрацювали з окупантами. Про підозру оголосили трьом особам - 31-річній жінці, 31 та 27-річним місцевим мешканцям. У поліції повідомили, що зловмисники працювали у незаконному правоохоронному органі "народної поліції" смт Борова під час тимчасової окупації регіону.

Один чоловік з квітня працював "старшим патрульним". Він проводив допити жителів, здійснював патрулювання, арештовував автомобілі, виявляв та вилучав боєприпаси. Другий чоловік з квітня працював на посаді "оперуповноваженого". Він патрулював територію, відбирав пояснення та допитував місцевих жителів. Жінка була "дізнавачем". Вона проводила "досудове розслідування" кримінальних проступків.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися