У Слобідському районі Харкова встановили потужний генератор

У разі відключення світла, опалення вимикати не будуть.

КП "Харківські теплові мережі" отримало від німецького міста Нюрнберг потужний генератор для живлення котельні. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківвської міськради.

Спочатку місто-побратим разом з Асоціацією "Харків-Нюрнберг" пожертвували понад 400 тис. євро на реконструкцію котельні онкоцентру по вул. Гуревича, яку було зруйновано прямим влучанням російського снаряда, а вже в жовтні було підписано новий меморандум з КП "Харківські теплові мережі" щодо безповоротної фінансової допомоги для постачання дизельного генератора "KOHLER D550".

Як повідомили на підприємстві, подарований генератор вже перебуває на цілодобовому чергуванні на котельні у Слобідському районі, яку попри війну успішно модернізували за проєктом Світового банку. На ній встановили  чотири німецькі котли, оснащені сучасною автоматикою. Усе насосне обладнання, що давно відслужило свій термін експлуатації, також замінили на німецьке з приладами частотного керування.

"Тепер, завдяки генератору від німецьких побратимів, котельня може працювати навіть під час тривалих віялових або аварійних відключень. І головне – альтернативне живлення дозволить вберегти нове обладнання від жорстких режимів перепадів напруги та тиску в системі", - повідомили на підприємстві.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харкові загорілася житлова триповерхівка: рятувальники евакуювали людей (ФОТО)

Причина пожежі наразі встановлюється.

На пожежі в Харкові вогнеборці врятували життя двом мешканкам житлової триповерхівки. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з повиланням на інформацію главку ДСНС у Харківській області.

13 грудня о 20:47 на номер “101” надійшло повідомлення про пожежу у м. Харкові на вул. Великій Гончарівській, 11. Загоряння виникло у квартирі на першому поверсі житлової триповерхівки.

До місця події негайно виїхали 2 оперативні відділення 3-ї ДПРЧ. На момент їх прибуття площа пожежі склала 20 кв.м.

В її осередку рятувальники знайшли господарку оселі, 1963 року народження, і негайно вивели її на зовні. Жінка отримала опіки правої верхньої кінцівки.

Із сусідньої квартири вогнеборці врятували ще одну жінку, 1968 року народження. Їй загрожувала смертельна небезпека від задимлення. Ще 5 мешканців цього будинку було евакуйовано на свіже повітря.

О 21:25 пожежу локалізували, о 22:41 повністю ліквідували. Причина виникнення загоряння встановлюється.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися