На випадок блекауту Укрзалізниця розглядає варіант продажу квитків прямо у потязі

Українці зможуть купувати квитки у касах та у потягах.

На випадок довготривалого блекауту "Укрзалізниця" підготувала генератори для вокзалів та резервує потяги додатковими тепловозами. Крім того, в "Укрзалізниці" не виключають можливості зменшення частоти рейсів у разі надзвичайної ситуації. Про це в етері національного телемарафону повідомила речниця пасажирського напрямку "Укрзалізниці" Анастасія Золотарьова.

"Що стосується приміського руху: електрички резервуються дизелями. Ми плануємо, що всі ключові напрямки в Україні будуть забезпечені пасажирським, залізничним сполученням... Можливо, рейси будуть здійснюватися не з тією частотою, як зараз", - сказала Анастасія Золотарьова.

Також для потягів на вокзалах підготували генератори й резерв тепловозів, електрички приміського руху резервують дизелем.

Міжнародні партнери вже надали "Укрзалізниці" 35 генераторів, 50 дефібриляторів, 1200 базових аптечок, 200 професійних медичних рюкзаків і 22,5 тисячі термоковдр.

У разі блекауту на вокзалах України розгорнуть пункти обігріву "Фортеці незламності". Вони забезпечуватимуться безперебійним електропостачанням, пічками на дровах на обігріву, теплим одягом, інтернетом через Starlink. Деякі пункти обладнанні дитячими зонами, місцями надання першої медичної допомоги й харчуванням від World Central Kitchen.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харкові працює безкоштовна доставка гарячих обідів: хто може отримати

З перших днів роботи пунктів харчування в Немишлянському районі організовано адресну доставку гарячих обідів мешканцям, які за станом здоров’я не можуть дістатися пунктів харчування. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Завдяки злагодженій роботі працівників територіального центру надання соціальних послуг за два тижні було доставлено майже 1,1 тис. комплексних обідів мешканцям району, які потребують особливої уваги і піклування.

Нагадаємо, що в місті працюють пункти видачі гарячого харчування. Список адрес можна подивитися за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися