У Харківській області знизилися темпи розмінування: причини

В області працює 22 піротехнічних розрахунки, понад 100 осіб особового складу та 44 одиниці спецтехніки

Харківщина залишається найбільш забрудненим вибухонебезпечними предметами регіоном України. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

Заступник начальника Харківської обласної військової адміністрації Роман Семенуха розповів, через несприятливі погодні умови темпи розмінування знизилися. 

Жителів Харківської області закликали бути особливо обачними, користуватися лише перевіреними шляхами та не поспішати повертатися до своїх домівок, розташованих на деокупованих територіях.

Роман Семенуха зазначив, що в області працює 22 піротехнічних розрахунки, понад 100 осіб особового складу та 44 одиниці спецтехніки. “Але той шар снігу, що випав днями, уповільнює темпи розмінування. Значна частина техніки не може працювати за таких погодних умов”, - наголосив експерт.

Він розповів, що за добу 13-14 грудня в області фахівці знешкодили близько 200 вибухонебезпечних предметів. А від початку розмінування після деокупації регіону у вересні, загалом виявили та знищили більш ніж 46 000 вибухонебезпечних предметів.

Роман Семенуха зазначив, що вже вдалося розмінувати понад 2000 гектар, 250 кілометрів доріг, 580 кілометрів ліній електропередач, 156 кілометрів залізничних колій, 187 кілометрів газопроводу. 

 А тим часом до регіону продовжують повертатися громадяни. За попередніми підрахунками, в обласному центрі кількість мешканців перевищує 1 мільйон.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що села поблизу Харкова опинилися в окупації з перших днів війни. В одному з таких сіл проживала родина працівника КП “Комплекс з вивозу побутових відходів”.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися