Росія-Естонія-Німеччина: як жителі Харківської області рятувалися від окупації

Жителям Харківської області під час тимчасової окупації доводилося виїжджати в РФ

Села поблизу Харкова опинилися в окупації з перших днів війни. В одному з таких сіл проживала родина працівника КП “Комплекс з вивозу побутових відходів”. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Початок війни Іван Шаповал зустрів на роботі, а після зміни поїхав додому у село Руські Тишки, де на нього чекала родина - дружина, шестирічна дитина та мама. Населений пункт майже одразу опинився в окупації. А сім'я Івана пережила всі жахи окупації. 

У перші дні люди ховалися у підвалі, а потім довелося поїхати до країни-агресора. Виїхати на підконтрольну Україні територію можливості не було.

Спочатку родина приїхала до Бєлгорода, потім довелося проїхати півтори тисячі кілометрів, щоб дістатися міста Івангород, який межує з Нарвою (Естонія). “Їхати через Росію було справжнім пеклом. За нами велося стеження, постійно перевіряли, фотографували, але ми все одно змогли виїхати”, – розповів Іван.

Сім’ї дивом вдалося перейти кордон. З Естонії вони вирушили до Німеччини, де пробули кілька місяців. Але, як тільки з’явилася можливість, одразу повернулися до України.

Іван розповів, що у Європі було дуже хороше ставлення до українців. “Люди допомагали протягом всього часу нашого перебування у Німеччині. Але вдома все одно краще! Тут є робота та щось вдалося зберегти з майна”, - розповів водій “КВПВ”.

Приватний будинок Івана Шаповала у Руських Тишках, яке вже звільнили українські війська, повністю зруйнований, але чоловік не втрачає оптимізму. Він відчуває підтримку товаришів, колег по роботі.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що керівник Харківської ОВА Олег Синєгубов у ефірі національного телемарафону "Єдині новини" розповів про ситуацію в Харківській області.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися