Ворожі обстріли знеструмили Харків та область: чи повернули світло споживачам

В Ізюмі 19-річний чоловік отримав вибухову травму – розбирав на подвір'ї боєприпас

Минулої доби російські війська завдали масованого ракетного удару по цивільній та енергетичній інфраструктурі України. По Харківській області окупанти вдарили 10-ма ракетами комплексу С-300, ще 2 крилаті ракети збили сили ППО. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію керівника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

“Вся Харківська область та Харків були знеструмлені. Наразі електропостачання відновлено на всій території області та міста”, - зазначив він. 

Протягом доби ворог вдарив по Куп’янському напрямку. Там вогневого ураження зазнали райони:

  • Синьківки, 

  • Орлянки, 

  • Табаївки, 

  • Берестового 

  • Вишневого.

Крім того, ворожі війська обстріляли з артилерії населені пункти Харківського та Чугуївського районів.

В обласному центрі екстреної медичної допомоги розповіли, що в Ізюмі 19-річний чоловік отримав вибухову травму – розбирав на подвір'ї боєприпас. Його госпіталізували з осколковими пораненнями. 

При цьому триває робота з розмінування Харківської області. Піротехнічні підрозділи протягом доби знешкодили 176 вибухонебезпечних предметів.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у п'ятницю у Харківській області відбувалися роботи з обстеження пошкоджень критичної інфраструктури"Весь Харків без електропостачання, Харківська область знеструмлена також вся. Понад 1600 населених пунктів без електрики, а це - 1 млн 279 тис. абонентів”, - зазначив Олег Синєгубов.

Він повідомив, що енергетики вже працюють над запуском. “У першу чергу будемо запускати водо- та теплогенеруючі підприємства, далі - житловий фонд”, - уточнив керівник Харківської ОВА.  За його словами, рано давати прогнози, Олег Синєгубов сподівається, що до кінця дня вдасться почати запуск.




Джерело: https://t.me/synegubov
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися