Які графіки відключення світла у Харкові та області діють 17 грудня

Через ворожі обстріли критичної інфраструктури України введені додаткові обмеження електропостачання

У суботу, 17 грудня у Харкові та області діють і погодинні графіки обмеження електропостачання, і аварійні. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію речниці АТ "Харківобленерго" Марини Шевченко. 

“Доведені “Укренерго” певні ліміти на область, тому застосовуються і погодинні, і аварійні графіки”, - розповіла Марина Шевченко.

Нагадаємо, що з 12 грудня у Харкові та області діє оновлений погодинний графік обмеження електропостачання. Повний перелік адрес, де та коли відключають світло, можна переглянути за посиланням.

Відповідно до графіка, першочергово забезпечують роботу критичної інфраструктури. Живлення подають до теплових мереж, насосних станцій, лікарень, військових об'єктів, метро, наземного електротранспорту та інші об'єктів. “Частіше за все вони заживлені не окремо, а на одній лінії з житловими будинками. У такому разі ці будинки також не відключаються", — розповіла представниця підприємства.  В новому графіку є зміни - було розширено список адрес за чергами, щоб обмеження електропостачання відбувалися більш рівномірно. Марина Шевченко зазначила, що графік може змінюватися відповідно до розпоряджень "Укренерго". У такому випадку застосовуються аварійні відключення, про які обленерго не може заздалегідь повідомити споживачів.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у п'ятницю, 16 грудня російські війська завдали масованого ракетного удару по цивільній та енергетичній інфраструктурі України. У результаті обстрілу Харків та область залишилися без світла. У суботу, 17 грудня, електропостачання відновили всім споживачам.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися