Харківська область отримала обладнання, необхідне для критичної інфраструктури

Отримані генератори направлять на деокуповані території Харківської області

У Харківську область надійшла перша партія з 8 генераторів від Міжнародного Комітету Червоного Хреста. Загалом регіон має отримати 16 генераторів. Ще 8 приладів планують направити протягом тижня. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов зауважив, що допомога від Червоного Хреста є дуже важливою. Отримане обладнання допоможе підтримати критичну інфраструктуру області.

Олег Синєгубов розповів, що область отримала чергову партію потужних генераторів на 150 кВт. Після ворожих обстрілів потрібно відновлювати постачання електроенергії і саме таке обладнання дуже потрібне. “Зараз значна партія буде спрямована саме на громади, зокрема на деокуповані території”, – сказав керівник ОВА.

Заступник голови субделегації Міжнародного Комітету Червоного Хреста Ашот Астабацян повідомив, що наприкінці минулого місяця в область уже направили 10 генераторів.”Зараз до цих генераторів також направили 10 причепів для мобільності обладнання”, – розповів Ашот Астабацян.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що електропостачання в Харкові та області відновлене після обстрілів 16 грудня. При цьому в області триває аудит мереж, але енергосистема в цілому заживлена. За словами керівника Харківської ОВА Олега Синєгубова, у частині Куп'янського району ситуація залишається складною. Цей район перебуває під постійними ворожими обстрілами. Наразі тривають відновлювальні роботи на об’єктах, які зазнавали обстрілів раніше. При цьому продовжується запуск електроенергії. 




Джерело: https://t.me/kharkivoda
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися