У яких населених пунктах Харківської області виникли проблеми з відновленням електропостачання

У Харківській області триває аудит мереж, але енергосистема в цілому заживлена

Електропостачання в Харкові та області відновлене після вчорашніх обстрілів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію керівника Харківської ОВА Олега Синєгубова. 

При цьому в області триває аудит мереж, але енергосистема в цілому заживлена. За його словами, у частині Куп'янського району ситуація залишається складною. Цей район перебуває під постійними ворожими обстрілами. Наразі тривають відновлювальні роботи на об’єктах, які зазнавали обстрілів раніше. При цьому продовжується запуск електроенергії.

“Дякую енергетикам “Харківобленерго”, співробітникам Головного управління ДСНС в Харківській області та усім, хто залучений до відновлювальних робіт, за їхню самовіддану працю”, - зазначив начальник ХОВА.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у суботу, 17 грудня у Харкові та області діють і погодинні графіки обмеження електропостачання, і аварійні. “Доведені “Укренерго” певні ліміти на область, тому застосовуються і погодинні, і аварійні графіки”, - розповіла речниця АТ "Харківобленерго" Марина Шевченко. Нагадаємо, що з 12 грудня у Харкові та області діє оновлений погодинний графік обмеження електропостачання.

Відповідно до графіка, першочергово забезпечують роботу критичної інфраструктури. Живлення подають до теплових мереж, насосних станцій, лікарень, військових об'єктів, метро, наземного електротранспорту та інші об'єктів. “Частіше за все вони заживлені не окремо, а на одній лінії з житловими будинками. У такому разі ці будинки також не відключаються", — розповіла представниця підприємства. 




Джерело: https://t.me/kharkivoda
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися