Скільки гуманітарної допомоги доставили жителям деокупованих територій Харківської області

За час роботи Центру вдалося евакуювати майже 23 000 людей силами багатьох фондів

За 3 місяці роботи волонтери Координаційного гуманітарного центру доставили понад 10 тисяч тонн допомоги жителям деокупованих населених пунктів Харківської області. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

Свою діяльність Центр почав 17 вересня. “За ці 3 місяці Центр об’єднав навколо себе понад 150 волонтерських організацій та благодійних фондів – як українських, так і міжнародних. Ми безмежно вдячні кожному, хто допомагає нашим людям у такі важкі часи”, – розповів керівник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Волонтери за весь час спільними зусиллями передали понад 9000 тонн гуманітарної допомоги та майже 1 300 тонн гігієнічних засобів.Також у Центрі займаються евакуацією населення з небезпечних районів Харківської області. Голова Координаційного гуманітарного центру Євген Коляда розповів, що за час роботи евакуювали майже 23 000 людей силами багатьох фондів. 

Крім того, ведеться робота із надання медичної допомоги на звільнених територіях області. Дітям та дорослим надають психологічну підтримку. Людям продовжують надавати необхідні ліки. За 3 місяці роботи роздали 71 тону медикаментів.

Крім цих напрямів діяльності планують займатися новими. Приміром, відновлення інфраструктури, координація масових заходів. 

“Наприклад, 13 фондів об’єдналися та зробили свято для дітей з деокупованих територій. Також проводили акції із виготовлення окопних свічок для наших захисників", – додав Євген Коляда.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у понеділок, 19 грудня, 2022 року в приміщенні Борівської ЗОШ №1 видавали гуманітарну допомогу від благодійної організації Medair.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися