Підтримка від Червоного Хреста: яку допомогу отримають жителі Харківської області

Харківська область - пріоритетна у наданні допомоги жителям деокупованих населених пунктів

Керівник Харківської ОВА Олег Синєгубов провів зустріч з президентом Товариства Червоного Хреста України Миколою Поліщуком. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

Начальник ХОВА подякував Товариству за співпрацю й зауважив, що спільними зусиллями вдалося надати значну допомогу жителям звільнених територій. За словами Олега Синєгубова, громади щодня отримують генератори, харчові продукти та іншу допомогу. Він також наголосив на необхідності посилити роботу щодо разових виплат коштів на деокупованих територіях за допомогою “Укрпошти”.

Микола Поліщук назвав Харківську область пріоритетною для підтримки населення звільнених громад. Особливо це стосується подальшого забезпечення продуктами та ліками. “Ми продовжимо допомагати владі боротися з гуманітарною кризою – це наш обов’язок”, - зазначив він.

Щодо подальшої допомоги, то крім стандартної діяльності із забезпечення основних потреб громадян, організація зосередиться також на питаннях: 

  • відбудови зруйнованої інфраструктури,

  • реабілітації постраждалих громадян.

У Харківській ОВА нагадали, що з початку війни було надано харчових продуктів майже 2 млн людей, засоби гігієни отримали 1,5 млн осіб, медичні засоби – 200 тис. осіб.

До того ж Харківський міський голова Ігор Терехов та голова Харківської обласної організації Товариства Червоного Хреста України Костянтин Башкіров підписали меморандум про співпрацю. Документ передбачає співпрацю за наступними напрямками:

  • надання матеріальної допомоги постраждалому населенню Харківської області; 

  • надання допомоги власникам у відновленні приватних будинків, що були повністю або частково зруйновані внаслідок російської військової агресії;

  • створення сприятливих умов для забезпечення життєдіяльності в місцях тимчасового проживання ВПО. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що жителям деокупованих громад Харківської області продовжують виплачувати грошову допомогу від Червоного Хреста.




коханова вера михайловна проживаю ново-баварский район ул торговая ,105 кв 2 тел. 0984287475 ново-баварский

24 липня 2023, 15:54

Я одинокая пенсионерка,1954г рождения. Не выходная, малоподвижная . Нуждаюсь в гуманитарной помощи- продуктовый набор и средства гигиены.

Валентина Рюмшина

2 лютого 2023, 19:27

Продуктовий набор та гігієна

Ирина

27 грудня 2022, 17:08

Материальная помощь

Зоя Зінов'єва

23 грудня 2022, 21:41

Матеріальна допомога

Татьяна Сергеевна Медведева

22 грудня 2022, 21:43

Материальная помощь

Наталья пипенко

22 грудня 2022, 11:25

Продуктовый набор и гигиена

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися