У Харкові тепер можуть ідентифікувати загиблого через декілька годин

За зразком ДНК можна ідентифікувати особу загиблого навіть у присутності родичів.

Поліція Харкова отримала сучасні ДНК-машини від американських друзів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Слідчого управління ГУ НП Харківської області Сергія Болвінова.

Кілька місяців тому Харків та область відвідав Говард Баффет зі своєю командою. Під час поїздки в Ізюм вони побачили, наскільки слідчим не вистачає ДНК-машин в слідчому управлінні – експертизи через багато невпізнаних трупів займають досить багато часу.

Howard G. Buffet foundation придбали та прислали харків’янам чотири сучасні мобільні ДНК лабораторії ANDE 6C та 300 чіпів до них, які усього лише за 100 хвилин проводять аналіз ДНК зразків, та зберігають їх, як на флешку. 

"Тепер слідче управління може впізнавати загиблих усього за кілька годин – причому родичі зможуть побачити цей процес.

Щиро вдячний Howard G. Buffett foundation за допомогу – тепер харківська поліція має чотири апарати – раніше був усього лише один такий на всю країну", – зазначив Сергій Болвінов.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Росіяни знову спробували наступати на Харківщині – Генштаб

Минулої доби рашисти застосували армійську авіацію у Харківській області.

За минулу добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки окупантів в районах двадцяти п’яти населених пунктів. Серед них – Масютівка Харківської області. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Генштабу ЗСУ.

На Слобожанському напрямку ворог обстріляв з артилерії позиції наших військ в районах населених пунктів: Вільча, Веселе, Вовчанськ, Вовчанські Хутори, Варварівка, Вільхуватка і Дворічна на Харківщині. Також, противник задіяв  ударний БпЛА та армійську авіацію біля Красного Харківської області.

На Куп’янському напрямку вогневого ураження зазнали райони населених пунктів Новомлинськ, Куп’янськ, Кислівка, Котлярівка і Крохмальне Харківської області.

Розстріляний автомобіль "екстренки" Харківщини виставили у Люксембурзі (ВІДЕО)

Неодноразово медики Харкова та області потрапляли під обстріл російських армійців.

Автомобіль "швидкої", що рятував поранених у Старому Салтові Харківської області виставили на площі одного з міст у Люксембурзі. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію КНП ХОР "Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф".

Так, на відео видно, що автомобіль неодноразово потрапляв під обстріли та зазнавав пошкоджень як від уламків снарядів, так і від стрілецької зброї окупантів. Декілька разів "Коментарі. Харків" повідомляли, як бригади "швидкої допомоги" потрапляють під обстріли у населених пунктах Харківської області, просто прямуючи на виклик, або рятуючи поранених від ворожих обстрілів мирних мешканців.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися